KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Ekmeklerini sudan çıkarıyorlar

Genç ilçesinde ilkel yöntemlerle yaptıkları salla Murat Nehri'ne açılan balıkçılar, azgın sularla boğuşarak balık avlıyor.

Ekmeklerini sudan çıkarıyorlar
09 ŞUBAT 2016 SALI 23:46
0
1931
0
AA aa

Genç ilçesinde ekmeğini balık avlayarak kazanan balıkçılar, canları pahasına ilkel yöntemlerle şambrellerin üzerine yaptıkları salla Murat Nehri üzerinde gün boyu balık avlamaya çalışıyorlar. Şambrellerin üzerine yaptıkları sala binen balıkçılar, kürek yardımıyla gitmeye çalıştıkları bölgeye gidip, serpme ile balık avlıyor. Yüksek kesimlerdeki karın erimesiyle Murat Nehrindeki su seviyesinin artmasına aldırış etmeden her gün sabahın erken saatlerinden itibaren balık avlamaya giden balıkçılar, yakaladıkları balıkları satarak ekmek parasını kazanıyor.

Birçok kişinin hayatını kaybettiği nehirde korkusuzca avlanan balıkçılar, çevreden geçen vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Zaman zaman düşme tehlikesi geçiren balıkçılar, hiçbir tehlikeye aldırış etmeden ekmek parası için ölümüne balık avlıyor.

Mecbur kaldıkları için böyle tehlikeli bir iş yaptıklarını anlatan balıkçılar, can güvenliklerinin olmadığını bile bile bu işi yaptıklarını belirtiler.

Yakaladıkları balıkları 5 ile 7 TL arasında sattıklarını belirten balıkçılar, "Yapığımız sala en fazla 2 kişi binebiliyoruz. Aynı işi onlarca işsiz insan yapıyor. Hepsi de mecbur olduğu için bu yolu seçti. Gün boyu burada balık avlıyoruz. Akşam evimize giderken cebimizde 15-20 lira kalıyor. Yapacak başka işimiz yok. Birçok insan Murat Nehrinde hayatını kaybetti. Bu işin gerçekten çok tehlikeli olduğunu biliyoruz ama bunu da yapmaya mecburuz" dediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın