Ekonomi dünyası meclis yolunda
Siyasi partiler, 22 Temmuz seçimleri için hazırladıkları aday listelerinde ekonomi dünyasından birçok tanınmış isme de yer verdi.
06 HAZİRAN 2007 ÇARŞAMBA 09:16 |
0 |
1168 |
0 |
|
AA |
aa |
|
ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu'na dün verilen listelerde ekonomi ve iş dünyasının tanınmış isimleri de bulunuyor. AK Parti ve CHP, ekonomi dünyasından en çok ismi saflarına katan partiler oldu. AK Parti, geçen yıl Merkez Bankası için de aday gösterdiği ancak cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosuyla karşılaşan uluslararası yatırım bankası Merrill Lynch'ten Mehmet Şimşek'i aday gösterdi.
TOBB Başkan Yardımcısı ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, iş dünyasından AK Parti saflarına katılan isimlerden oldu. DSİ Eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu, SPK üyeliğinden ayrılan İbrahim Mete Doğruer, DPT Eski Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan, İhracat Genel Müdürü Ali Boğa ve DPT Avrupa Birliği Genel Müdürü Cevdet Yılmaz AK Parti'nin diğer adayları oldu.
FAİK ÖZTRAK, İLHAN KESİCİ VE DERVİŞ GÜNDAY CHP'DEN CHP'nin ekonomi dünyasından en tanınmış transferi ise Kemal Derviş döneminde Hazine Müsteşarlığı görevini yürüten Faik Öztrak oldu. 28 Şubat sürecinde sivil inisiyatif olarak ortaya çıkan meslek örgütlerinden TESK'in Başkanı Derviş Günday da CHP adayları arasında. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Necdet Pamir, Cumhurbaşkanı Sezer'in damadı ve Eximbank Eski Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kısacıklıoğlu da CHP listelerinde. DPT Eski Müsteşarı İlhan Kesici de bu seçimde CHP adayları arasına girdi. Prof. Dr. Esfender Korkmaz da CHP'nin adayları arasında.
SİNAN AYGÜN DP'DEN ADAY Demokrat Parti, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Pınar Eczacıbaşı ve Hazine Eski Müsteşarı Tevfik Altınok ile seçim yarışına girdi.
DOĞAN CANSIZLAR MHP ADAYI SPK Eski Başkanı Doğan Cansızlar, İstanbul Eski Defterdarı Kadir Boy, Ulaştırma Bakanlığı Eski Müsteşarı Münir Kutluata ve Prof. Dr. Mithat Melen de MHP'nin adayları oldu.
ntvmsnbc |
08.11.2026 21:57
 |
Sarıkuşak beyaza büründü! |
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Sarıkuşak köyünde etkili olan kar yağışı, yerleşim alanlarını ve geniş arazileri beyaz örtüyle kapladı. Köyde kış mevsiminin ilk manzaraları ortaya çıktı. |
|
08.11.2026 16:41
 |
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık! |
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı. |
|
08.11.2026 16:39
 |
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim |
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor. |
|
08.11.2026 16:38
 |
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı! |
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. |
|
06.11.2026 23:58
 |
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında |
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor. |
|
06.11.2026 23:57
 |
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı |
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi. |
|
|