KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

'Ekonomiyi bir yazboz tahtasıyla yönetebileceklerini düşünüyorlar'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: 'Ekonomiyi bir yazboz tahtasıyla yönetebileceklerini düşünüyorlar tam aksine bir yıkım içerisindeyiz. Bizde dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi faiz, enflasyon ve kur aynı anda artıyor.'

`Ekonomiyi bir yazboz tahtasıyla yönetebileceklerini düşünüyorlar`
16 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 16:41
14
3069
8
AA aa

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Bingöl ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. DEVA Partisi Bingöl İl Başkanlığınca düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Mikail Kovalar ve yönetimi katıldı. Ekonomi, seçim barajı ve ittifaklar gibi konularda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekmen, parti olarak sadece eleştiren değil meselelere çözüm üreten bir parti olduklarının altını çizdi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen; “Partimiz klasik bir muhalefet anlayışıyla sadece eleştiren değil aynı zamanda bütün meselelere çözüm öneren bir parti olmaya dikkat ediyor. Bu konuda hem iktidar hem de muhalefet tarafından takip edildiğimizi görmek bizi memnun ediyor.” dedi.

“EKONOMİYİ BİR YAZBOZ TAHTASIYLA YÖNETEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR”

Enflasyon rakamları açıklanırken, gıda, giyim gibi kalemlerin hesaplamalardan çıkarılarak enflasyon rakamlarının açıklandığını söylen Ekmen, “Ekonomiyi bir yazboz tahtasıyla yönetebileceklerini düşünüyorlar tam aksine bir yıkım içerisindeyiz. Bizde dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi faiz, enflasyon ve kur aynı anda artıyor. Normalde birinin birini dengelemesi lazım. 2002 ile 2012 arasında üçü de aynı anda düşüyordu. Dolar uzunca bir süre 1.2 ile 2.2 arasında kaldı. Faiz uzunca bir süre 15 ile 20'lerden başladı 4-8 arasında kaldı. Enflasyonda 5 ile 9 arasında kaldı uzunca bir süre. Şimdi enflasyona yüzde 19 diyorlar.

Bizim en çok ihtiyacımız olan hane halkının tükettiği gıda malzemeleri, giydiği kıyafet, çocuğuna aldığı kırtasiyeye bakın enflasyon yüzde 80'leri buluyor. Hepimiz pazarda bir file, markette bir araba dolduruyorken bunu hissediyoruz ama onlar yüzde 19 diyorlar. Bundan da memnun değiller, şimdide çıktılar dediler ki çekirdek enflasyonu baz alıyoruz. Çekirdek enflasyon nedir, gıda olmayan enflasyon.

Şimdi ben 3 bin 500 lira eline para geçen asgari ücretli birisiyim. Biraz gıda biraz giysi yardımını ekleyelim. Hadi Bingöl'de bin lira kiraya veriyorum, büyük şehirlerde bu iki bin lirayı buluyor. Beş yüz liraya kıyafet alıyorum, bin beş yüz liraya da mutfak malzemesi alıyorum. Üç çocuğu var, dört çocuğum var. Benim orada maruz kaldığım yüzde yetmiş enflasyon artışını görmeyecek, benim on yılda bir aldığım masadaki artışı gösterecek. Benim yirmi yılda bir aldığım televizyondaki artışı, buzdolabındaki artışı gösterecek.” şeklinde konuştu.

‘SEÇİM SİSTEMİYLE OYNAMAK KİMSEYE BİR ŞEY SAĞLAMAZ'

Seçim barajında ve sisteminde yapılması planlanan değişikleri de eleştiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Türk siyasi tarihinde kim seçim sitemleriyle ve barajıyla oynamışsa sandıkta kalmış. Akıllarından ne geçiyor daha bilmiyoruz. Önce teklif bir masaya gelsin meclise, acaba ittifakı da sonlandıracaklar mı? Acaba ittifak içine baraj koyacaklar mı? Bütün bunları göreceğiz. Artık sandığa ve millete güvenmeden, sandıktaki oyları nasıl böleceğini hesaba katıyor. Bizim onlara tavsiyemiz sokağa çıksınlar. İl başkanlarıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla halkın arasında olsunlar ve halkın derdine çare üretmeye çalışsınlar. Seçim sistemiyle oynamak kimseye bir şey sağlamaz. Burada demokratik bir adım olmadığı kesin. Kendi aralarında ne konuşuyorlar. MHP ile ilgili ileriye yönelik bir tedirginlik mi var. İttifak içi veya ittifakın kendisini mi tartışmaya açacaklar göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘AK PARTİ VE MHP DIŞINDAKİ PARTİLERLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Muhalefet partilerinin birlik ve beraberlik içerisinde seçime girmesi gerekir diyen Ekmen, olası ittifaklara açık olduklarını belirterek diğer AK Parti ve MHP dışındaki diğer partilerle görüştüklerini söyledi.

Ekmen, “AK Parti ve MHP hariç bütün partilerle düzenli ve karşılıklı, saygı ve işbirliği temelinde görüşüyoruz. Birçok politik konuyu ve projeyi başta parlamenter sistem olmak üzere onlarla tartışıyoruz. Ama herhangi biri ile ittifak ne olur, ortak adaylık ne olur henüz konuşuyor değiliz. Benim şahsi görüşüm seçime bölünmeden birlik ve beraberlik içerisinde gitmek. Sadece Cumhurbaşkanı adayını birlikte belirlemek yetmiyor. Aynı zamanda mecliste dört yüz ya da üç yüz altmış vekili yakalamakta gerekiyor. Muhalefet bu konuda işbirliği yapmazsa yarın arzu ettiği sistem değişikliğini gerçekleştiremeyebilir. O yüzden muhalefetin bir işbirliği içerisinde bulunmasının gerekli olduğuna inanıyorum, şartları zaman gösterecektir.” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85548)
17 Eylül 2021 Cuma 22:42
Evet parlamenter sistem sadece Mala wusıf ve Mala Kerim'in Çocuklarını işe aldı bak bunda haklısın sen özlem duymayasin ben mi duyayım eee şimdi niye yerlesemiyorsunuz buna beyniniz yetmez ondan mı acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85543)
17 Eylül 2021 Cuma 14:35
Yaz boz kağıdına yazmak istediğin, önerin varsa sana zahmet bir yazda hükümet tavsiyeni önemsesin. yoksa muhalefetiz işimiz gücümüz eleştirmek deyip bir şeyler konuşma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85541)
17 Eylül 2021 Cuma 10:51
Yüz yıl parlamenter sistemle bu ülkeye ne kazandırdınız.Beş on adamınızı işe yerleştirmekten başka.Mesele sistem değil içinizdeki adalet.Niye Ak Parti ve MHP dışındakilerle bir araya geliyorsunuz da bunlarla bir araya gelmiyorsunuz.Meseleniz kanton bölge mi oluşturmak İsrail için.Yada milli teknoloji hamlesini akamete mi uğratmak.Bir yüz yılı da siz heba edeceksiniz.Hadi abicim git işine.Bana projelerinle gel.Şu parti ile bu parti ile gelme.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85538)
17 Eylül 2021 Cuma 10:03
öyle olur mu diyanet işleri toki konutları için faiz helal dir dedi. ama sadece toki için.... aynı şartlarda mütahit için haramdır faizdir. oylar Deva partisine.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85533)
17 Eylül 2021 Cuma 08:42
Sayın Ekmen bari söylemleriniz biraz tutumlu olsun. Sayın genel başkanınız yılarca o partilere hizmetkarlık yapmıştır. Bunu herkes biliyor. veselam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85530)
17 Eylül 2021 Cuma 08:34
hdp ile koalisyona mı gireceksiniz bunu da açık söyleyin millet duysun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85529)
17 Eylül 2021 Cuma 08:05
Ne ekonomisi?? Ekonomi mi kaldı?? Insanlar hep eksi hesaptan karnını doyuruyor
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın