KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2025 Cumartesi
°C

‘El Emeği Göz Nuru’ ürünler sergilendi

Sergilen ürünlerin birçoğu Bingöl'ün kültürüne ait ürünler olduğunun altını çizen Burakgazi: “Burada sergilediğimiz bazı ürünlerimiz Ankara'da da sergilenecek”

‘El Emeği Göz Nuru’ ürünler sergilendi
19 EKİM 2009 PAZARTESİ 08:18
0
1525
0
AA aa
Direkli Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği'nin Avrupa Birliği (AB) kapsamında yürüttüğü ‘El Emeği Göz Nuru' projesiyle açılan dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler sergilendi.

Bingöl Merkeze bağlı Direkli Köyü'nde ‘El Emeği Göz Nuru' projesi çerçevesinde açılan dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler Cumartesi günü Sanat Sokak'ta kurulan sergiyle sergilendi.

Yaklaşık 500 parçanın sergilendiği sergi bir gün boyunca 12.00–16.00 saatleri arasında açık kaldı.

Açılan sergi ile ilgili gazetecilere bilgi veren kurs hocası Songül Burakgazi, sergide sergilen ürünlerin birçoğu Bingöl'ün kültürüne ait ürünler olduğunu ve sergi de sergilenen ürünlerin 2 ay gibi kısa bir süre de hazırlandığını söyledi.

Kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin tamamı el emeği olduğunu belirten Burakgazi: “Dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ürünlerimizin tamamı el emeğidir. Hiçbir ürünümüzde makine kullanmadık. Burada sergilediğimiz bazı ürünlerimiz Ankara'da açılacak olan sergide sergilenecektir” dedi.

Direkli Köyü ve Direkli Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Fikri Çavunmirza ise AB projeleri kapsamında hazırlanan ‘El Emeği Göz Nuru' projesi çerçevesiyle açılan dikiş-nakış kursunda bayan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiğini belirterek, sergide sunulan bazı ürünlerin Ankara'da açılacak olan sergide sergileneceğini de vurguladı.

Usta öğreticilerin direktifleriyle ve yönlendirmeleriyle kursiyerlerin kısa bir süre içerisinde bu ürünleri hazırladığını belirten Çavunmirza, sergide emeği geçen kurs hocası Songül Burakgazi'ye ve bayan kursiyerlere teşekkür etti.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın