KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

El Emeğinden Ev Ekonomisine

Solhanlı kadınlar, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda hazırladıkları el emeği ürünleri çeşitli alternatiflerle satışa sunup aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

El Emeğinden Ev Ekonomisine
24 ARALIK 2018 PAZARTESİ 21:51
1
1994
0
AA aa

Solhan ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından bayanlara yönelik çeşitli branşlarda açılan kurslarda kadınlar hem işi öğreniyorlar hem de maddi kazanç sağlıyorlar.

Evli ve genç kızlar, vakitlerini değerlendirmeleri ve ürün ortaya çıkarmaları için daha farklı beceriler kazanıp ürünler yapıp ve bu ürünlerin pazarlama ya da daha farklı değerlendirmeleri için açılan kurslara katılıyorlar.

Solhanlı kadınlar açılan kurslar ile genelde; Makine nakışları, el nakışları, giyim ve trikotaj gibi bayanlara yönelik açılan kursların yanında birbirinden değerli el emeği ürünleri ortaya çıkararak unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatıldığı, Türk kültürüne ait el emeği ürünün yeniden hatırlanmasını sağlıyorlar.

Son olarak açılan kurslarda ‘Geleneksel Türk İşlemeleri' hakkında bilgi sahibi olan kursiyerler; geleneksel Türk işlemelerinin desen panosunu, desen tasarımlarını hazırlayarak bu alanda ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyorlar.

Hazırladıkları ürünleri sergilerde ve sipariş üzeri sattıkları gibi, Milli Eğitim Bakanlığı (Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü), Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı ortaklığında hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” Projesi kapsamında tasarlanan mobil uygulama aracılığıyla ürünlerin satışını yapıp aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

Yapılan Ürünler Web Sitesinden Satılabilir

Halk Eğitim Merkezi olarak Solhan için yaptıkları faaliyetler ve açtıkları kurslar hakkında bilgi veren Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Canan Eser; “Solhan'da bayanlara yönelik boş vakitlerini değerlendirmeleri için, ürün ortaya çıkarmaları için daha farklı beceriler kazanıp ürünler yapıp ve bu ürünlerin pazarlama ya da daha farklı değerlendirmeleri için kurslar açıyoruz. Burada açtığımız kurslar genelde; Makine nakışları, el nakışları, giyim ve trikotaj gibi bayanlara yönelik kurslardır. Bu kapsamda Solhan'da açtığımız 360 saatlik ‘Elde Türk işlemeleri' kursumuz var. 3 farklı yerde açtığımız bu kurslarda toplam 48 kursiyer eğitim görmektedir. Bu kurslarda genelde geleneksel Türk işlemeleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar, geleneksel Türk işlemelerinin desen panosunu, desen tasarımlarını hazırlayarak bu alanda ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. 360 saatlik bu kursun sonunda bayanlar çıkardıkları bu ürünleri isterlerse sergide satış yapabilirler ya da kendi yakınlarına hediye olarak sunabiliyorlar veya evlenecek bayanlar kendileri kullanımları içinde yapabiliyorlar. Bakanlık da bayanların bu kurslara gelerek yoğun olarak katılıp ürettikleri ürünleri için farklı bir alternatif sunarak bayanlar için oncekadin.gov.tr gibi bir alışveriş sitesi yapmış bulunmaktadır. Bu proje kapsamında yapılan sitede bayanlar kendi ürünlerini fotoğraflayarak, ürünler hakkında kısa bilgi vererek siteye yüklüyorlar ve Türkiye'nin her yerinden bu sitede alışveriş yapıp ürün satabiliyorlar. Kendileri ürün yükleyebildikleri gibi daha farklı alanlarda ürün satın alabilirler. Ürün satın almak için siteye üye olma zorunluluğu yok ama sitede ürün satabilmek için kayıt olmak gerekiyor ve sadece Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim görmüş bayanlar kayıt yaptırabiliyor. Bu sitenin adı da önce kadın olduğu gibi sadece bayanlara yönelik bir sitedir. Bu projenin diğer bir ayağı da yarışmadır. Bu yarışmaya da bayanlar 3 Aralık – 30 Mart tarihleri arasında başvuru yaparak kurslarda yapmış oldukları ürünleri siteye yükleyebiliyorlar. Satış yaptıkları oranda da puan alıyorlar ve Türkiye genelinde 1'inci, 2'nci ve 3'üncü seçilenler ödüllendiriliyorlar.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın