KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2025 Pazar
°C

El sanatları göz kamaştırdı

Bingöl Belediyesi proje ekibi faaliyetleri kapsamında eğitim desteği ile el sanatları ve günlük yaşamda kullanılabilir ürün üretiminin yapılacağı tasarım atölyesi kuruldu.

El sanatları göz kamaştırdı
31 ARALIK 2014 ÇARŞAMBA 06:08
0
1381
0
AA aa

Bal, ceviz, tabak, fini, beşik, Kalpak, Papağ ve diğer yerel ürünlerin sergilendiği atölye sergi, katılımcıların ilgisiyle karşılandı.

Tasarım atölyesine konu, dışarıdan temin edilen ve günlük hayatta sık kullanılan ürünler, üretime yönelik el sanatları ve kullanılabilir ürün üretimi atölyesi kurulumu ile üretim istihdam gelir standartlarının oluşmasını amaçlıyor. Sergiyi gezen Vali İbrahim Taşyapan ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, el sanatları ve kullanılabilir ürün üretimi atölyesine tam not verdi.

KARAARSLAN: “AMACIMIZ YEREL MOTİFLERİ İLERİYE TAŞIMAK”

Bingöl Belediyesi Proje Ekibi eğitmeni ve TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan, amaçlarının Bingöl'ün ürünlerini, malzemelerini, yerel motiflerini desteklerle ileriye taşımak olduğunu ifade ederek, “Eğitim faaliyetleri devam ederken ihtiyaçtan yola çıkılarak kendi imkânlarımızı ve varlıklarımızı değerlendirmek üzere yüzde yüz Bingöl'ün ürünlerini, malzemelerini, yerel motifli işlemek sureti ile mevcut üretimi ileriye taşımak istiyoruz. Söz konusu atölyemizde üretimin kapasitesini, görüşmeler yaptığımız büyük satış merkezleri, pazarlama guruplarının taleplerine göre değerlendireceğiz. Üretimimize konu ürünlerimizin sınırlaması yoktur. Bu atölyede Rol alan arkadaşların ve ekibin en çok satan bir ürünün yerelde üretime konu edilmesi noktasında fikir alışverişi ile birlikte üretime başlıyoruz. Şu anda göz diktiğimiz düğün nişan sünnet ve benzeri faaliyetlere konu önemli bir tüketim unsuru olan nikâh, kına vb hediye dağıtımında kullanılan materyal ve bu materyallere konu yerel ürün konseptleri işlenerek özellikle ceviz ve bal ürünü değerlendirilmeye başlanmıştır. Üretimle ilgili kurulan tesisimizde üretilen ürünler, firmalara pazarlanarak ve bir kısmı da Bingöl Belediyesi'nin desteği ile kadın dostu satış merkezleri kurularak, teşhir ile satış yapılacaktır. Amacımız Bingöl ilinin ürünlerini, malzemelerini, yerel motifli desteklerle ileriye taşımaktır. Bunun en güzel örneği düğün ve nişanlarda kullanılacak nikah şekeri yerine nikah cevizi ve nikah balı ambalajlanmış olarak üretilip, satışa sunulacaktır. Bu anlamda Bingöl ili yün, keçe ve tiftik ürünlerinin tamamı değerlendirilerek yeni ürün tasarım konseptlerimiz artarak devam edecektir. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'ye teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN BARAKAZİ: “GELİRLER, ÇALIŞANLARA ÖNEMLİ BİR KAYNAK OLUŞTURACAKTIR”

Atölyenin çalışanlara önemli bir kaynak oluşturacağını dile getiren Belediye Başkanı Yücel Barakazi: “Bu yapılan çalışmaların toplumun yarısını oluşturan temel direğimiz olan kızlarımızın, bacılarımızın, analarımızın ihtiyaç duyduğu altyapı ve malzeme desteği sağlanarak, üretici olmalarına katkı sunulacaktır. Tesisimizde üretilen ürünlerin satışlarıyla elde edilen gelirler, çalışanlara önemli bir kaynak oluşturacaktır. Üretilen ürünlerin satışında yardım edilerek, bağlantı ve pazar desteklerimiz devam edecektir. Sergimizin hazırlanmasında ve düzenlenmesinde Usta öğreticimize, el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen tüm kursiyerlerimize sonsuz teşekkür ederiz” diye konuştu.

VALİ TAŞYAPAN: “HER ÖĞRENİLEN BİR DEĞERDİR”

Tasarım atölyesinde üretilen ürünlerin yerelde kalkmaması gerektiğinin altını çizen Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan: “Bayanlarımızın oluşturduğu güzel bir el emeği görüyoruz. Yöresel materyalleri değerlendirerek, özellikle düğünlerimizde, kınalarımızda, doğumlarda kullanılan yerel adetleri ve harcamaları, kendi geleneksel ürünleriyle birleştirerek kısa sürede güzel bir şey ortaya çıkarıldı. Hem öğretmen hanımlarımızı, hem de kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz. Her öğrenilen bir değerdir, katkıdır. Ancak bunlar öğrenildiği yerde kalmamalı. Daha da geliştirilerek ticari boyuta da çıkarılmalı ve aile bütçesine katkı boyutuna varması sevindirici olur. Onun için bu güzel el becerilerini ben ileriye taşımalarını ve mümkün olduğu kadar buna ticari maksatla da kullanmalarını diliyorum. İnşaallah ileride daha güzel şeyler olacak. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Program sonunda Başkan Barakazi, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'a ve diğer davetlilere kursiyerler tarafından yapılan el ürünlerini hediye etti. Program davetlilere verilen yöresel yemeğin ardından sona erdi.

El sanatları ve kullanılabilir ürün üretimi atölyesinin açılışına; Bingöl İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Selahattin Mersin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Ay, Belediye Başkan Yardımcıları Ragıp Atala İle Sabri Alkış katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın