KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

El sanatları sergisi göz kamaştırdı

Bingöl Belediyesi Proje Koordinasyon Ekibi bünyesinde kurulan El Sanatları ve Günlük Yaşamda Kullanılabilir Ürün Üretimi Atölyesi ürünlerini Sanat Sokağı’nda sergiledi. Sergide; ahşap çeyiz sandığı, tablo, cam ürünleri, bal, ceviz, tabak, fini, beşik, kalpak, papağ ve diğer yerel ürünler vatandaşların ilgisiyle karşılandı.

El sanatları sergisi göz kamaştırdı
10 MAYIS 2015 PAZAR 22:08
0
2238
0
AA aa

 Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin seçim döneminde projeleri arasında yer alan ‘Belediye Proje Ekibi' faaliyetlerine devam ediyor. El Sanatları ve Günlük Yaşamda Kullanılabilir Ürün Üretimi Atölyesi'nde hazırlanan yerel ürünler Sanat Sokak'ta görücüye çıktı.

Bingöl Belediyesi'nin üretim, insan kaynakları ve sosyal amaçlı gelişim stratejileri içinde yer alan ve Başkan Barakazi'nin seçim vaatleri arasında yer alan insan odaklı çalışmaların birinci ayağında yer alan Proje Ekibi faaliyetleri, bünyesinde kurulan tasarım atölyesinde 2 aylık üretim süreci ile halkın beğenisine sunuldu.

Tasarım Atölyesi'ne konu, dışarıdan temin edilen ve günlük hayatta sık kullanılan ürünler, üretime yönelik El Sanatları ve Kullanılabilir Ürün Üretimi Atölyesi kurulumu ile üretim istihdam gelir standartlarının oluşmasını amaçlıyor. Yerel ürünlerin üretimi ile kadınların el emeği göz nuru üretimleri sergide büyük ilgi gördü.

Üretilen ürünlerin göz kamaştırdığını belirten Belediye Başkanı Barakazi “Bu tür faaliyetlerin yerelde insan kaynakları ve gelir standartları oluşturmak üzere önemli bir çalışmadır. Belediyemiz bu alanda altyapı desteği sağlayarak kadınlarımızın ve işsizlerimizin gelire kavuşması ve sürekli yerel alanda ürün temini sağlamak üzere desteğimi ve yeni çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Serginin yerel kalkınmaya güzel bir örnek oluşturduğunu ifade eden Başkan Barakazi, “İlimizin yerel ürünlerinin değerlendirilmesi ve bu ürünlerin arz ve taleplerine uygun olarak üretimin devam ettirilmesi amacına uygun kadın, genç ve engelli bayanlarımızın emek, gelir alanlarına uygun olarak desteklenmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla başlatılan Tasarım Atölyesi Yenimahalle Semt Konağı'na taşınarak mesleki altyapı ve makine teçhizat hammadde desteği ile sürekli hale getirilecektir. İlimizde düğün, nişan, sünnet ve hediyelik eşya ile kullanımlık tüm ihtiyaçlara uygun olarak kurulan atölye, eğitimci desteği ile şu anda her ürünün üretimine uygun bir altyapı sağlanmıştır. Tasarım atölyesi bünyesinde sergilenen ürünler, halkın ziyaretine ve ilgisine konu olan ürünlerin satışı ile tekrar üretim döngüsü sağlanması esas alınmıştır. Halkın ilgi gösterdiği ve satın aldığı ürünler ile beğendiği ürünleri sipariş vermek üzere Tasarım atölyesine yeni üretim desteği sağlanmış oldu. Sergimizin hazırlanmasında ve düzenlenmesinde emeği geçen usta öğreticimize, el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen tüm kursiyerlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının Bingöl'ün ürünlerini, malzemelerini, yerel motifli desteklerle ileriye taşımak olduğunu ifade eden Bingöl Belediyesi Proje Ekibi Eğitmeni Cuma Karaarslan, “Eğitim faaliyetleri devam ederken ihtiyaçtan yola çıkılarak kendi imkanlarımızı ve varlıklarımızı değerlendirmek üzere yüzde yüz Bingöl'ün ürünlerini, malzemelerini, yerel motifli işlemek sureti ile mevcut üretimi ileriye taşımak istiyoruz. Söz konusu atölyemizde üretimin kapasitesini, görüşmeler yaptığımız büyük satış merkezleri, pazarlama guruplarının taleplerine göre değerlendiriyoruz. Üretimimize konu ürünlerimizin sınırlaması yoktur” dedi.

Yöresel Ürünlerde Farkındalık Sergisi'ni; Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile eşi Pervin Barakazi, Belediye Meclis Üyesi Feyza Başak Koç ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın