KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

El uzatılmayan genç kalmayacak

‘El Uzatılmayan Genç Kalmasın’ projesi kapsamında Bingöl genelinde risk altında bulunan gençlerin ve ailelerin tespit edilerek bu gençlerin topluma kazandırılması yönünde çalışma yürütülecek.

El uzatılmayan genç kalmayacak
08 ARALIK 2012 CUMARTESİ 09:13
0
1851
0
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan El Uzatılmayan Genç Kalmasın Projesinin başladığını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, projenin amacı hakkında bilgilendirme yaptı.

Çakan: “Günümüz dünyasında zararlı alışkanlıklardan olan alkol, madde kullanımı ve bağımlılık; insanlık üzerine, din, dil, ırk, sosyo ekonomik durum, eğitim ve psikolojik özellik ayrımı yapmaksızın yayılmaktadır. Bu hem toplumların, hem de kişiliklerin yaralandığı, zarar gördüğü çok geniş açıdan incelenmesi gereken bir insanlık sorunudur. Bu yaşam sistemi içinde merak, ilgi, arkadaş ve çıkar guruplarının etkilediği risk altında olan, madde kullanan veya bağımlı olan 12-18 yaş sınırlarında bulunan çocukların terapisi, rehabilitasyonu, topluma kazandırılması ve başkalarını madde kullanmaya sevk etmelerinin önlenmesi için büyük önem taşımaktadır. Uyuşturucu ve madde bağımlısı ergenlerin ebeveynleri, çocukluk dönemi gelişim sürecinde olumsuz ve yanlış yaklaşımlarda bulunmaktadır. Projemizle anne ve babanın nasıl bir rol alacağını, tutum ve davranışlarını yeniden yapılandıracağı terapi ve rehabilitasyon amaçlı eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması planlanmaktadır” dedi.

Proje kapsamında eğitimlerin verileceğini vurgulayan Çakan: “İl genelinde risk altında bulunan gençlerin ve ailelerin tespit edilerek bu gençlerin topluma kazandırılmasına çalışılacak olan projemizde, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla verilecek eğitimlerin yanında aileler içinde bir takım etkinlikler yapılacaktır. Aile ziyaretleri, karşılıklı görüşmeler ve gezinin yapılacağı projede risk altında bulunan gençlerin topluma kazandırılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

“6 DALDA KURS DÜZENLENECEK”

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan El Uzatılmayan Genç Kalmasın Projesinin içeriği hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Sosyolog Suat Alan: “Risk Altında bulunan gençlerin topluma kazandırılması her şeyden önce insani bir sorumluluktur. Toplumumuzun kanayan yarası olan yarınlarımızın yetişkinleri gençlerin içinde bulunduğu durum düşündürücüdür. Bu durum ile bir nebze de olsun baş etmek için yürütmekte olduğumuz projemizde gençlere yönelik 6 dalda kurs düzenleneceği gibi; kitap okuma kampanyaları, müzik/şiir dinletisi, geziler, düzenlenecektir. Bu bağlamda Masa tenisi, Futbol, Satranç, Bağlama, Ney ve Halk Oyunları dallarında kurslar düzenlenecek, il dışı öğrenci gezileri düzenlenecek ve okuma alışkanlığı kazandırılması amacı ile kitap okuma kampanyaları düzenlenecektir. Proje kapsamında yalnızca gençler değil aileleri de kapsayan çeşitli faaliyetler yapılacaktır. Ailelere yönelik; Aile içi iletişimi güçlendirmeye yönelik faaliyetler (çocuk eğitimi), panel, seminer ve konferans faaliyetleri yapılacağı gibi aile ziyaretleri de gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın