KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Elazığ depremi bingöl'de de hissedildi

Elazığ'da merkez üssü İçme Beldesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Bingöl ve Diyarbakır'da da hissedildi. Büyük panik ve korku yaşayan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı.

Elazığ depremi bingöl`de de hissedildi
24 HAZİRAN 2011 CUMA 09:54
0
2518
0
AA aa

Elazığ'da bu sabah Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre dün saat 10.34'de merkez üssü Elazığ İçme Beldesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ'ın yanı sıra Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Bingöl'de de hissedildi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.

Can kaybı yok
Dün saat 10.35 sıralarında merkez üssü Elazığ'ın İçme Beldesi olan 5.4 büyüklüğündeki depremde can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Vali Vekili Ercan Çiçek vatandaşlara uyarıda bulunarak, hasarlı evlere girilmemesi gerektiğini söyledi. Merkez üssü İçme Beldesi olan 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Elazığ Valiliği Sivil Savunma Ekipleri ve Elazığ Belediyesi olay yerine hareket etti. İçme Beldesi'nde bazı evlerin hasar gördüğü belirlenirken, Sarıkamış Köyü'ndeki minare ile iki ev hasar gördü.
Köy camisinin imamı Kaya Çelik, deprem sırasında karşı köyde olduğunu belirterek, depremin 5 ile 10 saniye sürdüğünü söyledi. İmam Çelik, "Eğer uzun sürseydi yıkım çok olurdu. Dağdan patlama oldu toz duman çıktı, daha sonra deprem meydana geldi" diye konuştu.
Elazığ Vali Vekili Ercan Çiçek ise havadan keşif yapılmak suretiyle bütün bölgesin tarandığına belirterek, ciddi bir hasarın söz konusu olmadığını söyledi.
Çiçek, "Can kaybı ve yaralı yok. Tahmini olarak bir ev yıkıldı. Birçok ev zarar gördü. Bunun dışında Maden ilçemize bağlı Tepecik, Kumyazı, Kartaldere,Gezin'e bağlı Örtülü Köyünde zarar gören evlerimiz var. Vatandaşları uyardık çatlak binalara girilmesin. Artıcı olabilir lütfen hasarlı evlere vatandaşlar girilmesin. Şu an için ilk etapta çadır gönderiyoruz" diye konuştu.
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın