KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Elektriğin ardından doğalgaza da zam yolda

Elektriğe gelmesi beklenen zammın ardından doğalgaz tarifeleri de değişiyor. BOTAŞ'ın hazırladığı taslağa göre, Nisan ayında konutlara satılan doğalgaza çift haneli oranda zam yapılması bekleniyor. Yeni tarifenin, enerji maliyetleri ve enflasyon baskısı nedeniyle 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

Elektriğin ardından doğalgaza da zam yolda
28 MART 2025 CUMA 01:48
8
2035
2
AA aa

Enerji sektöründe Nisan ayı itibarıyla önemli fiyat düzenlemeleri gündeme gelirken, elektrik tarifelerinde yüzde 25'lik artışın ardından doğalgaz fiyatlarında da benzer bir artışın yolda olduğu ifade ediliyor. Enerji kulislerinden sızan bilgilere göre, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğalgaz tarifelerine ilişkin hazırladığı zam taslağını enerji yönetiminin onayına sundu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan gazeteci Olcay Aydilek, Ankara'da enerji çevrelerinde ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Aydilek, "BOTAŞ, konutlara satılan doğalgazda maliyet artışlarını gerekçe göstererek çift haneli bir zam çalışmasını yönetime sundu. 1 Nisan itibarıyla geçerli olması beklenen yeni tarifede yüksek oranlı bir fiyat artışı konuşuluyor," ifadelerini kullandı.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde elektrik tarifelerindeki artış gündeme geldiğinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, zam iddialarına ilişkin yaptığı kısa açıklamada, “Bakacağız, değerlendireceğiz,” demekle yetinmişti.

Yılın ilk çeyreğinde enflasyonist baskıların artması, enerji girdilerindeki maliyetlerin yükselmesi ve küresel enerji piyasalarındaki belirsizliklerin, doğalgaz fiyatlarında artış beklentisini güçlendirdiği değerlendiriliyor.

 

 

Kaynak: İnternethaber

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113902)
28 Mart 2025 Cuma 20:42
Kızmak yok. Durmak yok k.......a devam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113899)
28 Mart 2025 Cuma 09:44
Anlamadık Gitti.!. Hani Her Yerimizden DOĞAL GAZ Fışkırıyordu Ne Olduda Her Yerimize DOĞAL BORULARI Döşemeye Başlıyacaklar.. 'Demekki GAZ AŞKIMIZ Sadece KURU FASÜLYE İle Sınırlıymış.'.....HAYDİ HAYIRLI BAYRAMLAR...
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın