KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2025 Cumartesi
°C

Elektrik faturaları vatandaşı çileden çıkarıyor

Elektriğin özelleştirilmesinden sonra vatandaşlara yansıtılan yüksek faturaların adeta vatandaşı çileden çıkarıyor. Bir vatandaşa gönderilen Kasım ayına ait faturada tüketim bedeli 25,15 TL iken, vergilerle birlikte 77,40 TL meblağ gösterildi. Vatandaş bu durumun kabul edilecek hiçbir yanının olmadığını söz konusu kurumu mahkeme edeceklerini söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

Elektrik faturaları vatandaşı çileden çıkarıyor
07 ARALIK 2011 ÇARŞAMBA 18:40
0
2221
2
AA aa

Elektrik faturalarına dağıtım sistem kullanım bedeli, iletişim sistem kullanım bedeli adı altında kesilen ek ücretlere yenileri ekleniyor. Aksa Fedaş'a devredilerek özelleştirilen enerji sektörüyle ilgili fatura sorunu giderek büyüyor. Geçtiğimiz aylarda da Bingöl'de elektrik faturalarının kabarık gelmesinden şikâyet eden vatandaşlar, yaklaşık olarak tüketim bedeli kadar vergi ödediklerini ifade ettiler.

Bingöl merkezde ikamet eden Mehmet Başarılı isimli vatandaş, Kasım 2011 dönemine ait elektrik faturasına 52,25 ek ücret eklendiğini ve tüketim bedeli 25,15 TL olan faturasının 77,40 TL'ye çıkarıldığını söyledi.

Tükettikleri enerjinin birkaç katı kadar fatura ödediklerini ifade eden Başarılı sayaç okuma bedeli ve onlarca gerekçeyle fazla para ödediklerini kaydetti.

İlgililerin soruna çözüm bulmasını isteyen Başarılı, yasal bir düzenleme yapılmadan mağduriyetlerin süreceğine dikkat çekerek hakkımızı hukuk önünde arayacaklarını söyledi.

Türkiye'de sadece elektrik faturalarından bu tür vergilerin alınmadığını belirten Başarılı, su ve telefon faturalarında da bu tür vergilerin alındığını ifade ederek, "Her yanımız barajlarla dolu olmasına rağmen neden bu kadar pahalı elektrik kullanıyoruz. Kaçak elektriği engellemenin tek yolu ucuz elektrik satmaktır" dedi.

Ödemesini birkaç gün geciktirenlerin açma-kapama ve faiz bedeli ödemek zorunda kaldığını belirten Başarılı, "Tüketilen elektrik kadar kesinti ekleyen AKSA Fedaş, faturasını bir gün geciktiren vatandaşların elektriğini kesiyor. Üstüne birde 15 TL açma - kapama bedelini eklendiğinde vatandaşın cebinden çıkan paralarla oluşan rantın büyüklüğü göz önüne çıkıyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl şehrin ana trafosunun patlaması sonucu soğuk kış günlerinde kaç gün elektriksiz kaldığını vurgulayan Başarılı , "Trafonun yapılmasından sonra sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Vatandaşların bir çok kaybı var. Evlerde bulunan birçok beyaz eşyenın yanmasına sebep oluyor. Elektrik kurumunun vatandaştan aldığı para ile vatandaşa sunduğu hizmet(sokak lambaları, aydınlatmalar) arasında dağlar kadar fark var" şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
İLKER (@Misafir_7561)
08 Aralık 2011 Perşembe 13:37
ŞİMDİ BİLİNMEYENLER VEYA GÖRÜLMEYENLER KISMINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİORUM!!!!HER İLİN BELLİRLİ BİR ELEKTRİK KULLANIMI VAR.MİSALEN BİNGÖLÜN 150 000 KW AYLIK ELEKTRİK KULLANIMI VAR DİELİM. HALK BUNUN KAÇTA KAÇINI ÖDÜYOR?100 000 KW.... GERİ KALAN 50 000 KW NEREDE?KAÇAK KULLANIM...İŞTE O 50 000 KW DİĞER BİNGÖLLÜ KARDEŞLERİMİN CEBİNDEN ÇIKIYOR...BU AYNI ZAMANDA KUL HAKKIDIR!!! TÜM KARDEŞLERİNDEN HELALLİK İSTEMELİDİRLER...PEKİ KAÇAKTAKİ ŞUUR NEDİR???DEVLETİN MALI KERİZ MİSALİ..YANLIŞ DEVLET KİM SEN BEN,SENİN BENM PARAM,SENİN BENİM GÜCÜM,DEVLET SEN VE BEN
way zaza (@Misafir_7552)
07 Aralık 2011 Çarşamba 21:25
devir liberal kapitalizm devri. bu hükümet her şeyi özelleştirdi derdini vatandaş çekiyor. kapitalist partilerin sonu gelir inşallah gelmezse daha neler gelir basımıza bilemem. zira özelleştiren hükümet gün gelecek elinde bir şey kalmayacak acaba o zaman ne özelleştirilir bilemem...
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın