KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Elektrik faturalarının ödeme süresine tepki

AKSA Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (FEDAŞ) özelleştirilmesinin ardından fatura ödeme sürelerinin 1 aydan, 12 güne düşürülmesine tepki gösterildi.

Elektrik faturalarının ödeme süresine tepki
06 TEMMUZ 2011 ÇARŞAMBA 09:24
0
8437
0
AA aa

Mayıs ayından itibaren çıkan elektrik faturalarında ödeme sürelerinin kısaldığını gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Önceki dönemlerde süregelen 1 aylık ödeme diliminin AKSA Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından neden kısaldığı ise merak konusu oldu.

 

Ödeme süresinin kısalmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Bu dönem çıkan faturayı görünce şok olduk. Zira yıllardır çıkan faturanın 1 aylık ödeme süresi vardı. Ama şuan çıkan faturaya bakıyoruz 02.07.2011 tarihinde sayacımız okunmuş; son ödeme tarihi de 14.07.2011 olarak belirtilmiş. Arada vatandaşa tanınan süre 12 gün olarak reva görülmüş. Maaşını ayın 15'inden önce alan kaç kişi var. 10 günlük sürede nasıl ödeme yapacağız. Bu uygulama ile gecikme zammı ödenmeye zorlanıyoruz” sözleriyle teki gösterdiler.

 

Devir işlemlerinin ardından sürenin 12 günde tahsil edilen fatura örneklerine dönüştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin Madde 21 (c) fıkrasında 'Perakende satış lisansı sahibi tüzel kişi tarafından düzenlenen ödeme tarihinden en az on gün önce müşteriye tebliğ edilir' denilmektedir. Konu her ne kadar yönetmelikte açık olsa da aynı yönetmelik, kamu döneminde zaten fahiş elektrik fiyatlarıyla beli bükülen tüketiciyi daha fazla zora sokmama adına abonelerin lehine işletilerek ödeme için bir ay süre tanınıyordu. FEDAŞ'ın devrinden sonra fatura ödeme tarihlerinin ilgili yönetmeliklere aykırı olarak kısa tutulmasıyla aboneler üzerinde psikolojik bir baskı oluşturulmaktadır. İnsanlarımız bir çok toplumsal ve ekonomik sorunun yanı sıra bir de gecikme kabusu ile tedirgin edilmektedirler. Sürenin kısa tutulmasıyla ödenmeyen faturalardan açma, kapama ücreti, gecikme ücreti gibi cezai uygulamalar oluşabilir” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın