KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Nisan 2026 Pazar
°C

Elektrik krizi!

Karlıova ilçesinde vatandaşlar, elektrik kurumu tarafından kendilerine haksız ve hukuksuz bir şekilde kaçak kullanım bedeli nedeniyle fatura kesildiğini iddia etti. İlgili kurum ise: 'Tespitlerimiz net' dedi.

Elektrik krizi!
14 OCAK 2020 SALI 16:51
7
6692
4
AA aa

Karlıova ilçesinde son dönemlerde vatandaşlara yönelik yazılan kaçak elektrik faturalarından dolayı mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar elektrik şirketine adeta isyan etti.

Kullanım yapmadıkları halde kaçak faturasının kesildiğini iddia eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek konunun takipçileri olmasını istediler.

Kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle ağır idari para cezalarının kendilerine kesildiğini söyleyen vatandaşlar; “Aylık aboneli faturalarımız var. Kaçak kullanım yapsak bunları neden ödeyelim”  şeklinde konuştu.

Karlıova'da esnaflık yapan bir vatandaş ise, kendisine ait bir iş yeri iki adette mesken yerlerine toplamında 21 bin 500 TL kaçak elektrik cezası yazıldığını söyleyerek bu cezanın hukuksuz ve sahte bir ceza olarak yazıldığını iddia etmişti.

İLGİLİ KURUM: “TESPİTLERİMİZ NET”

Öte yandan yaşanan gelişmelerin ardından bilgilerine başvurulan ilgili kurum, ekiplerinin yaptığı tespitlerine net ve doğru olduğunu belirtti.

İdari sürecin başlayacağını da aktaran kurum yetkilileri; “ Ekiplerimizin yapmış olduğu çalışma sonucunda tespit edilen kaçak kullanımlar doğru ve nettir. İlçe halkı, bu konuda doğal olan hukuki sürecini başlatabilir bu onların hakkı. Ama bizim de süreçlerimiz başladı” şeklinde ifadelere yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54518)
15 Ocak 2020 Çarşamba 20:34
Başlığı okurken içimden 'Kesin Karlıova'dır.' dedim. Haklı çıktım.
Karlıovalı kardeşlerimiz artık bu eylemden vazgeçsin. Başkasına külfet çıkaran bu durum birilerinin ahı sonucunda size zarar olarak döner.
Nitekim evi yanan, elektrik akımına kapılan... gibi benzer olaylar olmuştu.
Kul hakkı yemeyin ki işiniz rast gitsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54503)
15 Ocak 2020 Çarşamba 05:37
Bir - iki ay daha böyle devam etsin. Hepsi birbirini ispiyonlar , işler rayına girer. Senelerce bunların kacak borçlarını ödedik. Hakkımız zıkkım olsun hepinizden. ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54500)
15 Ocak 2020 Çarşamba 01:15
Kaçak elektrik haram elektriktir.Her kim kaçak elektrik kullanıyorsa bilsinki bu dünyada valdığı cezayla kurtulmaz.Bide bunun ahiret kısmı var.Onun için herşeyin bir bedeli var.Doğru olan bedeli tam ödenmemiş herşeyden uzak durmak gerekir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54492)
14 Ocak 2020 Salı 18:27
Elektrik kurumunu kutlarım.geçmişdede aynı ilçede çok kaçak elektrik yakalandı ama Devlet ya hayırlı insanlar araya girer af edilirdi. Senin kaçak kullandığın elektrik parasını vatandaşlar ödüyor ......
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın