KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Kasım 2026 Pazartesi

Elektrik krizi!

Karlıova ilçesinde vatandaşlar, elektrik kurumu tarafından kendilerine haksız ve hukuksuz bir şekilde kaçak kullanım bedeli nedeniyle fatura kesildiğini iddia etti. İlgili kurum ise: 'Tespitlerimiz net' dedi.

Elektrik krizi!
14 OCAK 2020 SALI 16:51
7
6992
4
AA aa

Karlıova ilçesinde son dönemlerde vatandaşlara yönelik yazılan kaçak elektrik faturalarından dolayı mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar elektrik şirketine adeta isyan etti.

Kullanım yapmadıkları halde kaçak faturasının kesildiğini iddia eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek konunun takipçileri olmasını istediler.

Kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle ağır idari para cezalarının kendilerine kesildiğini söyleyen vatandaşlar; “Aylık aboneli faturalarımız var. Kaçak kullanım yapsak bunları neden ödeyelim”  şeklinde konuştu.

Karlıova'da esnaflık yapan bir vatandaş ise, kendisine ait bir iş yeri iki adette mesken yerlerine toplamında 21 bin 500 TL kaçak elektrik cezası yazıldığını söyleyerek bu cezanın hukuksuz ve sahte bir ceza olarak yazıldığını iddia etmişti.

İLGİLİ KURUM: “TESPİTLERİMİZ NET”

Öte yandan yaşanan gelişmelerin ardından bilgilerine başvurulan ilgili kurum, ekiplerinin yaptığı tespitlerine net ve doğru olduğunu belirtti.

İdari sürecin başlayacağını da aktaran kurum yetkilileri; “ Ekiplerimizin yapmış olduğu çalışma sonucunda tespit edilen kaçak kullanımlar doğru ve nettir. İlçe halkı, bu konuda doğal olan hukuki sürecini başlatabilir bu onların hakkı. Ama bizim de süreçlerimiz başladı” şeklinde ifadelere yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54518)
15 Ocak 2020 Çarşamba 20:34
Başlığı okurken içimden 'Kesin Karlıova'dır.' dedim. Haklı çıktım.
Karlıovalı kardeşlerimiz artık bu eylemden vazgeçsin. Başkasına külfet çıkaran bu durum birilerinin ahı sonucunda size zarar olarak döner.
Nitekim evi yanan, elektrik akımına kapılan... gibi benzer olaylar olmuştu.
Kul hakkı yemeyin ki işiniz rast gitsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54503)
15 Ocak 2020 Çarşamba 05:37
Bir - iki ay daha böyle devam etsin. Hepsi birbirini ispiyonlar , işler rayına girer. Senelerce bunların kacak borçlarını ödedik. Hakkımız zıkkım olsun hepinizden. ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54500)
15 Ocak 2020 Çarşamba 01:15
Kaçak elektrik haram elektriktir.Her kim kaçak elektrik kullanıyorsa bilsinki bu dünyada valdığı cezayla kurtulmaz.Bide bunun ahiret kısmı var.Onun için herşeyin bir bedeli var.Doğru olan bedeli tam ödenmemiş herşeyden uzak durmak gerekir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54492)
14 Ocak 2020 Salı 18:27
Elektrik kurumunu kutlarım.geçmişdede aynı ilçede çok kaçak elektrik yakalandı ama Devlet ya hayırlı insanlar araya girer af edilirdi. Senin kaçak kullandığın elektrik parasını vatandaşlar ödüyor ......
08.11.2026
21:57
Sarıkuşak beyaza büründü!
Sarıkuşak beyaza büründü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Sarıkuşak köyünde etkili olan kar yağışı, yerleşim alanlarını ve geniş arazileri beyaz örtüyle kapladı. Köyde kış mevsiminin ilk manzaraları ortaya çıktı.
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın