KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2026 Salı
°C

Elektrik krizi!

Karlıova ilçesinde vatandaşlar, elektrik kurumu tarafından kendilerine haksız ve hukuksuz bir şekilde kaçak kullanım bedeli nedeniyle fatura kesildiğini iddia etti. İlgili kurum ise: 'Tespitlerimiz net' dedi.

Elektrik krizi!
14 OCAK 2020 SALI 16:51
7
6765
4
AA aa

Karlıova ilçesinde son dönemlerde vatandaşlara yönelik yazılan kaçak elektrik faturalarından dolayı mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar elektrik şirketine adeta isyan etti.

Kullanım yapmadıkları halde kaçak faturasının kesildiğini iddia eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek konunun takipçileri olmasını istediler.

Kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle ağır idari para cezalarının kendilerine kesildiğini söyleyen vatandaşlar; “Aylık aboneli faturalarımız var. Kaçak kullanım yapsak bunları neden ödeyelim”  şeklinde konuştu.

Karlıova'da esnaflık yapan bir vatandaş ise, kendisine ait bir iş yeri iki adette mesken yerlerine toplamında 21 bin 500 TL kaçak elektrik cezası yazıldığını söyleyerek bu cezanın hukuksuz ve sahte bir ceza olarak yazıldığını iddia etmişti.

İLGİLİ KURUM: “TESPİTLERİMİZ NET”

Öte yandan yaşanan gelişmelerin ardından bilgilerine başvurulan ilgili kurum, ekiplerinin yaptığı tespitlerine net ve doğru olduğunu belirtti.

İdari sürecin başlayacağını da aktaran kurum yetkilileri; “ Ekiplerimizin yapmış olduğu çalışma sonucunda tespit edilen kaçak kullanımlar doğru ve nettir. İlçe halkı, bu konuda doğal olan hukuki sürecini başlatabilir bu onların hakkı. Ama bizim de süreçlerimiz başladı” şeklinde ifadelere yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54518)
15 Ocak 2020 Çarşamba 20:34
Başlığı okurken içimden 'Kesin Karlıova'dır.' dedim. Haklı çıktım.
Karlıovalı kardeşlerimiz artık bu eylemden vazgeçsin. Başkasına külfet çıkaran bu durum birilerinin ahı sonucunda size zarar olarak döner.
Nitekim evi yanan, elektrik akımına kapılan... gibi benzer olaylar olmuştu.
Kul hakkı yemeyin ki işiniz rast gitsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54503)
15 Ocak 2020 Çarşamba 05:37
Bir - iki ay daha böyle devam etsin. Hepsi birbirini ispiyonlar , işler rayına girer. Senelerce bunların kacak borçlarını ödedik. Hakkımız zıkkım olsun hepinizden. ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54500)
15 Ocak 2020 Çarşamba 01:15
Kaçak elektrik haram elektriktir.Her kim kaçak elektrik kullanıyorsa bilsinki bu dünyada valdığı cezayla kurtulmaz.Bide bunun ahiret kısmı var.Onun için herşeyin bir bedeli var.Doğru olan bedeli tam ödenmemiş herşeyden uzak durmak gerekir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54492)
14 Ocak 2020 Salı 18:27
Elektrik kurumunu kutlarım.geçmişdede aynı ilçede çok kaçak elektrik yakalandı ama Devlet ya hayırlı insanlar araya girer af edilirdi. Senin kaçak kullandığın elektrik parasını vatandaşlar ödüyor ......
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
19.05.2026
15:27
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, çekişmeli final karşılaşmasıyla sona erdi. Penaltılara giden finalde Genç YİBO'yu mağlup eden İlçe Jandarma takımı turnuvanın şampiyonu oldu.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın