KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Elektrik verilmeyen köylüler karanlıkta!

Bingöl’ün Karlıova ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan bir mezraya verilmeyen elektrik köylüleri mağdur etti. Defalarca yetkililerle görüşmelerine rağmen çözüm bulamayan köylü, güneş enerjisinden elektrik alıyor.

Elektrik verilmeyen köylüler karanlıkta!
02 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA 22:19
0
4107
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıisa Köyü Ulukapı mezrasında yaşanan elektrik sıkıntısı köylüyü sıkıntıya sokuyor. Mezranın bir kısmına düzenli elektrik verilirken, mezra yerleşkesinde yaşayan 10 haneye 8 yıldır elektrik verilemiyor.

KÖYLÜ MAĞDUR

10 haneli bölgenin bulunduğu alana trafo üzerinden verilen elektrik, uygun şartları taşımıyor. Düşük voltajla gelen elektrik ampulleri dahi yakmaya yetmiyor. 8 yıl boyunca elektrik sıkıntısı yaşayan köylüler, şimdi güneş enerjisinden elektrik alıyor. Güneş oldukça evleri aydınlanan köylüler, güneşin yokluğunda karanlığa mahkûm kalıyor.

“BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ KALMAK ÜLKE AYIBIDIR”

Yaşanan sıkıntıları dile getiren mezra sakinlerinden Menduh Uzar, ilkel yollarla elektrik temin etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mezrada yaşanan sıkıntıları anlatan Uzar, “ biz Uzar ailesi olarak mezranın farklı bir bölgesinde yaşıyoruz. 10 haneyiz. Mezraya elektrik verilirken bize 8 yıldır elektrik verilmiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan Aksa Enerji şirketine onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır nede elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir” dedi.

Verilen elektriğin ampulleri dahi yakamadığını ifade eden Uzar, yetkililere sitem ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Uzar, “Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız düşük elektrikten dolayı yandı. Bizde çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz bizlere bir çare bulsun günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın