KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2026 Cuma
°C

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranı düşürüldü!

Elektrikli otomobillerde ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. İndirim oranı yüzde 30'u aşarken, 380 bin TL'yi bulan fiyat düşüşleri görülebilecek.

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranı düşürüldü!
13 TEMMUZ 2022 ÇARŞAMBA 10:01
0
4898
0
AA aa

Elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranlarının yeniden düzenlenmesini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Satışa çıkacak yeni modellerle orta sınıftaki elektrikli modellerin önemli bölümü yüzde 10'luk ÖTV dilimine girecek. Modellerin bazılarında indirim oranı yüzde 30'u aşarken, 380 bin TL'yi bulan fiyat düşüşleri görülebilecek. 

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranlarının değişmesiyle satışa çıkacak yeni modeller ile orta sınıftaki elektrikli modellerin önemli bölümü yüzde 10'luk ÖTV dilimine girecek. Düzenlemeden ilk etapta temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de satılan 18 modelin 5'i faydalanabilecek.

İŞTE DÜZENLENEN ÖTV ORANLARI

Düzenlemeyle motor gücü 160 kW'ı geçmeyen ve matrah değeri 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 10 olacak. Aynı motor gücüne sahip fakat matrah değeri 700 bin TL'yi aşan elektrikli araçların ÖTV oranının ise yüzde 40 olarak belirlenecek.

Motor gücü 160 kW'ı geçen otomobillerde ise, matrah değeri 750 bin TL'yi aşmayanlar yüzde 50, aşanlar ise yüzde 60'lık vergi dilimine girecek.

Şubat ayından elektrikli araçlardan alınan ÖTV'yi arttıran ve tartışmalara neden olan mevcut düzenlemede, motor gücü 85 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerden yüzde 10 oranında ÖTV alınıyordu.

Motor gücü 85 kW ile 120 kW arasında kalan elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı yüzde 25, motor gücü 120 kW'ı geçen elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı da yüzde 60 olarak belirlenmişti.

YENİ DÜZENLEME FİYATLARI NASIL ETKİLEYECEK

Düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanırken, Türkiye'de satışa sunulan 18 tamamen elektrikli otomobil modelinin 5'inin ÖTV oranı değişecek:

Mini Cooper SE, Seres 3 ve Skywell ET5 modelleri yüzde 60 ÖTV dilimi yerine yüzde 10 ÖTV dilimine tabi olacak.

Hyundai Kona'dan alınan ÖTV yüzde 25 yerine yüzde 10 olarak değişecek.

Bir diğer model Volvo XC40 Recharge ise yüzde 60'lık ÖTV dilimi yerine yüzde 50'lik ÖTV dilimine girecek.

BMW, Jaguar, Kia, Mercedes ve Porsche gibi markaların Türkiye'de satılan elektrikli modelleri yüzde 60'lık ÖTV dilimine girmeye devam edecek.

Hyundai Kona

Eski fiyat:  895 bin TL

Yeni fiyat: 787 bin TL

Mini Cooper SE (137 kW)

Eski fiyat: 1 milyon 198 bin 176 TL

Yeni fiyat: 823 bin 745 TL

Volvo XC40 (170 kW)

Eski fiyat: 1 milyon 354 bin 647 TL

Yeni fiyat: 1 milyon 266 bin 700 TL

Seres 3

Eski fiyat: 1 milyon 150 bin TL

Yeni fiyat: 790 bin 625 TL

Skywell ET5

Eski fiyat: 1 milyon 038 bin 333 TL

Yeni fiyat: 713 bin 854 TL

Kaynak: Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın