KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Elektrikte 'tasarruf' hikayesi!

Elektrikten yüzde 30 tasarruf edeceğini umarak, ‘tasarruf cihazı' alanlar, kandırıldıklarını anlayınca soluğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda aldı. Cihazı iade etmek isteyenlere Bakan Yıldız'ın yanıtı ise 'Polise başvurun' şeklinde oldu.

Elektrikte `tasarruf` hikayesi!
20 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA 07:59
0
1465
0
AA aa

Kendini hayali "Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü" personeli gibi tanıtan uyanıkların "tasarruf cihazı" dolandırıcılığı bitmedi. Elektrikten yüzde 30'a kadar tasarruf edeceğini umarak "tasarruf cihazı" alanlar, kandırıldıklarını anlayınca, "ürünü iade etmek" için Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı'na başvurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bilgi edinme birimine gelen şikayetlere göre, kendilerini Bakanlık personeli olarak tanıtan bazı uyanıklar, evlerde elektrik faturalarını düşüreceği iddiasıyla sözde "Elektrik Tasarruf Cihazı" satışını hızlandırdı.

Satışlar hızlanmıştı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ülke genelinde "enerji verimliliği" çalışmaları yapılırken, elektrikte tasarruf cihazı dolandırıcılığı da arttı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bilgi edinme birimine gelen şikayetlere göre, kendilerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personeli olarak tanıtan bazı uyanıklar, evlerde elektrik faturalarını düşüreceği iddiasıyla sözde "Elektrik Tasarruf Cihazları" satışını hızlandırdı. Tasarruf cihazı dolandırıcılarının vatandaşları telefonla arayıp kredi kartı bilgilerini istediği belirtildi. Konuyla ilgili Bakanlığa ulaşan bazı şikâyetler şöyle oldu:

10 yıla kadar tasarruf!

* Enerji Tasarruf Genel Müdürlüğü Bilişim Teknoloji'lerinde çalıştığını söyleyen bir kişi beni aradı ve Enerji Bakanlığı tarafından verilen teşvik kapsamında elektrik faturalarında yüzde 30 tasarruf sağlayan bir cihazın bana verileceğini söyledi. Kredi kartı bilgilerimi istediler.

*Bakanlığınıza bağlı Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü'nden aradıklarını, elektrik tasarrufu cihazı ile elektrik faturalarında 10 yıla kadar tasarruf yapıldığını beyan edenlerce arandım.

*Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliğinde faaliyet gösterdiklerini söyleyen biri beni aradı ve fatura azaltılmasına yönelik bir cihazdan bahsetti. Cihazın sadece yanan ışıkla aktif olacağını ve yüzde 30'a yakın faturayı düşük ödeyebileceğimizi söylediler. Benim tüm adres bilgilimi biliyordu ve ilk 4 hanesi dışında kredi kartı numarasını vermemi istediler. Ama hangi banka ve kredi kartı türünü sordular. Bu şekilde ilk 4 haneyi bilmek mümkün.

‘Gelin alın' mesajı

*Firmanızın satış elemanları adresime gelerek enerji tasarruf cihazı ürününü kapıdan satış yoluyla bana satmıştır. Bu ihtarın elinize ulaştığı tarihten itibaren kanuni süre olan yirmi gün içerisinde malı almakla yükümlü bulunduğunuzdan satışın yapıldığı adresime gelerek ürününüzü geri almanız gerekmektedir.

*Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü'nden aradığını söyleyen bir kişi, zorunlu olarak elektrik tasarruf cihazı almam gerektiğini belirterek kredi kartı bilgilerimi istedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın