KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Şubat 2026 Pazar
°C

Elektronik para ihraç etmek için yeni şart getirildi

Elektronik para ihraç etmek için en az 5 milyon TL sermaye şartı getirildi.

Elektronik para ihraç etmek için yeni şart getirildi
01 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 12:46
1
1636
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) "Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ödeme kuruluşu ya da elektronik para kuruluşu hizmeti sunmak için en az 1 milyon TL, diğer ödeme hizmetleri sunmak için en az 2 milyon TL ve elektronik para ihraç etmek için ise en az 5 milyon TL ödenmiş sermaye şartı aranacak.

Ödeme hizmetleri, ödeme hesabına para yatırılması ve ödeme hesabından para çekilmesine imkan veren hizmetler de dâhil olmak üzere ödeme hesabının işletilmesi için gerekli tüm işlemler, ödeme hizmeti kullanıcısının ödeme hizmeti sağlayıcısı nezdinde bulunan ödeme hesabındaki fonun aktarımını içeren, bir defaya mahsus olanlar da dâhil doğrudan borçlandırma işlemi, ödeme kartı ya da benzer bir araçla yapılan ödeme işlemi ile düzenli ödeme emri dâhil para transferi, ödeme aracının ihraç veya kabulü, para havalesi, gönderen tarafından ödeme işleminin yapılmasına ilişkin onayın bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı aracılığıyla verildiği ve ödemenin ödeme hizmeti kullanıcısı ile mal veya hizmet sağlayan arasında sadece aracı olarak faaliyet gösteren bir bilişim veya elektronik haberleşme işletmecisine yapıldığı ödeme işlemi, fatura ödemelerine aracılık edilmesine yönelik hizmetler, ödeme hizmeti kullanıcısının isteği üzerine başka bir ödeme hizmeti sağlayıcısında bulunan ödeme hesabıyla ilgili sunulan ödeme emri başlatma hizmeti, ödeme hizmeti kullanıcısının onayının alınması koşuluyla, ödeme hizmeti kullanıcısının ödeme hizmeti sağlayıcıları nezdinde bulunan bir veya daha fazla ödeme hesabına ilişkin konsolide edilmiş bilgilerin çevrim içi platformlarda sunulması hizmeti ve ödemeler alanında toplam büyüklük veya etki alanı açısından Bankaca belirlenecek seviyeye ulaşan diğer işlem ve hizmetlerden oluşacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.02.2026
03:38
Bingöl`de `Anadilimi Seçiyorum` Paneli
Bingöl'de 'Anadilimi Seçiyorum' Paneli
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 'Ana Dilimi Seçiyorum' (Ez Zıwané Dadiya Xu Vicneno/a) başlığıyla Bingöl'de bir panel düzenleyecek.
01.02.2026
03:37
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, hafta ortasından itibaren benzin, motorin ve LPG fiyatlarında artış bekleniyor. Öngörülen zamların hayata geçmesi halinde Bingöl'de motorin 62 lirayı aşacak, benzin ise 60 liraya yaklaşacak.
01.02.2026
03:36
Bingöl`de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
03:35
Lider evinde 1 puanla yetindi
Lider evinde 1 puanla yetindi
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren lider 12Bingölspor, sahasında konuk ettiği Suvermez Kapadokyaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.
01.02.2026
03:34
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu`nda Arıcılık Projesini Anlattı
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu'nda Arıcılık Projesini Anlattı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, Bingöl'de arıcılıkta verimliliğin artırılmasına yönelik yürütülen teknik destek projesi hakkında bilgi verdi.
01.02.2026
03:33
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Araçlardan kürekleri çıkartan vatandaşlar, 1 saat süren çalışma ile yolu ulaşıma açtılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın