Solhan'daki bir taziye nedeniyle Bingöl Platformu'nun ‘Bingöl'ün Sorunları ve Çözüm Önerileri Formu'na katılamayan ve muhalefet ile platform tarafından eleştirilen AK Parti Bingöl 2. Sıra Milletvekili Adayı Yusuf Coşkun, eleştirilere yanıt verdi. Coşkun'un, yanıtı sırasında tebessüm göstermesi ise dikkat çekti
Son günlerde yerel basında yer alan bazı muhalefet temsilcilerinin kendilerinin ve partilerinin projelerini, hedeflerini, amaçlarını anlatarak sevgi ve saygı ekseninde siyaset yapmaktan vazgeçtiklerini belirten Coşkun, bunun üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.
Herkesin bir diğerinin ne ve kim olduğunu bildiği bir şehirde, siyasetin bir başkasını karalamak, ona leke çalmak üzerine kurulmasının hayli düşündürücü ve bir o kadar da üzücü olduğunu kaydeden Coşkun; “Siyasi hayatım boyunca bir başka siyasetçinin kimliği, kişiliği, özel hayatı veya kendisi ile ilgili bir tek beyanatım, bir tek açıklamam olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü siyasetin insan olmanın gerekli kıldığı asgari müştereklerde yapılması gerektiğine inanıyorum. Hal böyle iken, Bingöl Platformu isimli oluşumun düzenlediği toplantıya katılamamış olmam konusunda, gerek platform idarecilerinin ve gerekse başkalarının bu konuda gazetelere yansıyan açıklamaları dikkatle incelenmesi gereken açıklamalardır” dedi.
Solhan ilçesindeki bir cenaze nedeni ile katılamadığı bu toplantıya, partisinin diğer 2 milletvekili adayının katıldığını ve arkadaşlarının soruları içtenlikle yanıtladığını ifade eden Coşkun, Bingöl'e ilişkin hedefleri ve bu hedefleri nasıl gerçekleştirecekleri hakkında detaylı bilgiler verdiklerini vurguladı.
Bu toplantılara diğer partilerin neredeyse tamamının tek aday ile katıldığına dikkat çeken Coşkun, “Platformun bu toplantılarına tek aday ile katılan partilerin temsilcilerine, kendi diğer adaylarının neden katılmadığı sorulmamış, tam aksine benim önceki günkü toplantıya katılmamam konusunda ne düşünüldüğü sorulmuştur. Platformu oluşturan çok değerli sivil toplum örgütleri müstesna olmak üzere, oturumu yönetenlerin bu tavrı kamuoyunda farklı değerlendirmelere neden olmuştur. Tek adayla katılan hiç kimseyi eleştirmeyen ama iki adayla katılan partimi eleştirenlerin kamuoyunda taraf olarak algılanmaları kuvvetle ihtimal dahilindedir ve bu durum sivil toplum örgütü olmanın ruhuna zarar vermektedir” diye konuştu.
Platformun hazırladığı programa katılmayan CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı M.Ali Alınak'ın, yerel basının dünkü yayımında yer bulan açıklamalarını gülünç bulduğunu kaydeden Coşkun, programa katılmadığı halde ‘Yusuf Coşkun' adını karalamak sureti ile gündeme gelme çabalarını tebessümle karşıladığını vurguladı.
Coşkun; “Bu şekilde davranılarak ‘Ben daha iyiyim' demek yerine, ‘O daha kötüdür' demenin yolu açılmakta ve siyaset kültürümüze kalıcı zararlar verilmektedirler. Kamuoyunun bütün adaylardan beklediği, birbirlerini karalamaları değil, projelerini, amaçlarını ve hedeflerini anlatmaları, Bingöl için neyi, ne zaman ve nasıl yapacakları konusunda bilgi vermeleridir. Hangi partiye mensup olduğuna bakmaksızın milletvekilliğine aday olan tüm arkadaşlarımın layık olduğuna ve seçildikleri takdirde Bingöl için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyor, hepsine bu hizmet yarışında başarılar diliyorum. Seçim sürecinin hoşgörü ve huzur içinde geçmesini umuyor, sonucun ülkemize ve Bingöl'ümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber