KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Elinin hamuru ile ağaç dikiyorlar

Ev işleri, ekmek yemek derken kadınlarımız şimdi de elinin hamuruyla yağmur, çamur demeden erezyonu önlemek ve aile bütçelerine gelir elde etmek için fidan dikiyor.

Elinin hamuru ile ağaç dikiyorlar
25 KASIM 2005 CUMA 12:25
0
1856
0
AA aa
BİNGÖL (Online) - Bingöl'de erozyonla mücadele kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmasına katılan 25 kadın, ağaç dikerek hem erozyonu önlüyor, hem de kazandıkları ile aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü'nce Yeni Mahalle ile Yukarı Akpınar Köyü arasındaki 40 bin hektarlık alanda başlatılan erozyonla mücadele kapsamında 20 bin çam fidanı ile 3 bin akasya fidanı dikilecek.

Erozyonla mücadele kapsamın başlatılan açağ dikme işini ise yaşları 18 ile 70 arasında değişen 25 kadın yapıyor. Her biri günlük ortalama 30 fidan diken kadınlar, diktikleri fidanlara karşılık günlük 10 YTL yevmiye alıyor. Soğuk hava ve çamura aldırmadan fidan dikmeye çalışan kadınlar, ir yandan erozyonla mücadele ederken, bir yandan aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Yaptıkları için önemini kavramasalar bile alacakları ücreti düşünen kadınlar, eşlerine yardımcı olmak için çalışmak zorunda olduklarını bildirdi.

Babasının yaşlı olduğu için evde çalışacak kimseleri olmadığı ve çalışmak zorunda olduğunu bildiren Fatma H, ''Biz 6 nüfusuz. Babam yaşlı çalışamıyor. Evde çalışan kimsemiz yok. Bende burada ağaç dikerek ailemin bütçesine katkıda bulunuyorum'' dedi.

Yukarı Akpınar Köy Tüzel Kişiliğı adına ağaç dikme işi sorumlusu Mücahit Balukent, erozyona uğramış alanda, orman işletme müdürlüğünün katkısı ile 23 bin adet fidan dikileceğini bildirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın