KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Elkansu ailesine taziye ziyareti

Bayramın ikinci günü mayına basarak hayatını kaybeden Aziz Elkansu ailesine taziye ziyaretinde bulunuldu.

Elkansu ailesine taziye ziyareti
12 ARALIK 2008 CUMA 12:12
0
1681
0
AA aa
Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve Emniyet Müdürü Ekrem Çelik merkez Yamaç Köyüne giderek hayatını kaybeden Aziz Elkansu'nun ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundular.
Elkansu ailesine taziyelerini ileten vali Balkanlıoğlu, olaydan duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu; “74 yaşındaki bir vatandaşımız teröristlerin döşediği mayına basarak hayatını kaybetmiştir. Bu terör örgütü sözde son dönemlerde barıştan çok söz ediyorlar. Barış istiyoruz diyorlar. Barut, kan, gözyaşı, analar ağlamasın diyoruz gibi böyle sahtekârlarca sözler söylüyorlar. Maalesef bu bölgemizde birçok yere mayın döşemiş bu hainler bunu sözde güvenlik güçlerine zarar vermek için bu mayınları döşemişler.  Ama meraya döşenmiş bu mayınlara işte 74 yaşındaki vatandaşımızda basıyor, köylülerimiz, çobanlarımız basıyor. Köylülerimizin geçim kaynağı olan hayvanlar basıyor ve telef oluyor. Geçtiğimiz günlerde korucularımız bastı ayakları koptu. Genç tarafında bir köyde mayın patladı. Adamcağız hayatını kaybetti. Yani bu bölgede dağlara döşenen mayına askerde basar, poliste basar, hayvanlarda basar, çobanlarda basar ve hatta köylülerde basar. Bu ne biçim barıştır. Bu ne biçim iştir. İnsanlıktan zerre kadar nasibi olan insanlar bir düşmanlığı yok, bir zararı yok size, köylüye zarar verecek bu mayınları bu araziye dağa taşa döşe döşer mi. Bakın, hiçbir suçu günahı olmayan, hayvanlarına bakmaya giden, 74 yaşındaki vatandaşımız maalesef mayın nedeniyle feci bir şekilde parçalanarak hayatını kaybetti” şeklinde tepki gösterdi. Türkiye'nin yüzlerce asır bir arada barış içinde kardeşçe yaşadığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu; “Bu bölgemizdeki birçok eksiklikler olabilir. İnanın bu eksiklikler batıda da var. Yolunuz asfalt, elektriğinizi devlet getirmiş, yatılı bölge okulunuz var yani bölgelerarası gelişmişlik düzeyinde adaletsizlikler olabilir, ama bunun yolu mücadelesi, böyle masum insanları öldürerek dağa taşa mayın döşeyerek yapılacak bir mücadele değildir. Demokratik ortamlarda, hukuki zeminde hakkını ara. Her şekilde bir haksızlığa uğranmışsa bu çerçevede hakkın savun. Ama burda 74 yaşındaki mahsum vatandaşımızın günahı suçu ne” şeklinde konuştu.
Yılmaz; “Terör bölge halkına zarar veriyor”
Bölge halkının terörden zarar gördüğünü belirten AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise; “Gerçekten bu terörden en fazla zararı yine bu bölge de yaşayan insanlar görüyorlar. Bunu yıllarca acısını hep birlikte yaşadık. Çok şükür geçmişe baktığımız zaman bir azalma olduğu görülmektedir. İnşallah bunlar yok olacaklar. Bu bölgeden bu belanın tamamıyla yok olacağını inanıyorum. Çünkü bizim halkımız hakikaten bunun ne olduğunu iyice görmüş durumdadır. Bunlar ortada kalmadan biz istediğimiz gibi buraların geliştirilmesine ve imar etmemizde zorlaşıyor. İnşallah bunların sonu gelecek ve daha huzurlu bir şekilde yaşayacağız” ifadelerini kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın