KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Emekli ve asgari ücretliye zam müjdesi: 3 bin 500 TL'yi aşacak

AK Parti, artan hayat pahalılığının etkilerini azaltmak için harekete geçti. Yapılan çalışmaya göre; asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam öngörülürken, düşük emekli maaşları için de 'seyyanen zam' formülü gündeme alındı.

Emekli ve asgari ücretliye zam müjdesi: 3 bin 500 TL`yi aşacak
30 EKİM 2021 CUMARTESİ 10:02
5
3029
1
AA aa

Hükümet, pandemi nedeniyle artan enflasyon ve toplumun en büyük şikayet konusu hâline gelen hayat pahalılığının etkilerinin azaltılması konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Emeklilikte yaşa takılanları da gündemine alan hükûmetin, asgari ücret ve düşük emekli maaşlarına "rutin dışı" artış yapacağı belirtiliyor.

AK Parti yönetimi, yaz boyunca sahada yapılan çalışmalarda ve kamuoyu yoklamalarında en çok gündeme gelen şikayet konularının başında geçim sıkıntısı olduğu tespitini yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sık sık vatandaşın yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ve bu konuda gerekli adımların atılacağını dile getiriyor.

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan'ın kurmayları ile yaptığı toplantılarda da özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik yeni desteklerin verilmesi üzerinde duruluyor, asgari ücret ve emekli maaşlarında vatandaşı memnun edecek artış yapılması gerektiği değerlendiriliyor.

ASGARİ ÜCRET 3.500 TL'Yİ AŞACAK

Edinilen bilgilere göre, hükümette başlatılan çalışmalar kapsamında 7 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren asgari ücrete, geçen yılki gibi enflasyonun üzerinde zam yapılacağı ve 3.500 liranın üzerinde bir rakam belirleneceği ifade ediliyor. Geçen yıl enflasyon yüzde 14,6 olarak gerçekleşmiş, asgari ücrete ise yüzde 21,56 zam yapılmıştı. Bu yıl da enflasyonun üzerinde yapılacak zamla birlikte asgari ücrette zammın toplamda yüzde 30'u bulabileceği belirtiliyor. 

2 BİN TL'NİN ALTINDAKİ EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM 

Düşük emekli maaşları konusunda ise "seyyanen zam" yapılması formülü tartışılıyor. Milletvekilleri yaz boyunca sahada yaptıkları çalışmalarda en fazla karşılaştıkları talepler arasında emekli maaşları olduğunu dile getiriyordu. Bu konuda hazırlanan raporlar parti yönetimine sunuldu ve 2 bin liranın altında maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması tartışılmaya başlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86527)
30 Ekim 2021 Cumartesi 13:37
Asgari ucretle memur maasi ayni yere geldi. Bu kafadan da anca cozum bu cikar
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın