KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran: 'Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.'

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor
04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 16:56
5
2692
2
AA aa

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ile milletvekili Feyzi Berdibek'e, konut ve arsa sorununu çözmesi için çağrıda bulundu.

Evran, yazılı olarak yaptığı açıklamada, şu talepte bulundu:

“2016 yılında Sayın Başbakanımızın, Emeklilere 240 ay vade ile 250 TL'lik taksitle ev verileceği, açıklaması üzerine Genel Merkezimiz şubelerimize konutu olmayan emeklilerimizden konut almak isteyenlerin taleplerini kayıt altına alınması için talimat vermiştir. Şube olarak üyelerimize duyurular yapılarak, bugüne kadar konut almak isteyen toplam 2350 SSK. Bağ-Kur üyelerimizin ön talep şeklinde kayıtları ve evrakları alınmıştır.

TOKİ tarafından 20 ilde arsa temin edilerek konut yapımına başlanmıştır. Bingöl ilinde bulunan Derneğimize üye 2350 işçi Emeklilerimizin konut ihtiyacını karşılayacak, İlimiz Merkez içmeler mahallesinde bulunan Hazine mülkiyetindeki 187 ada 2, parsel ve 54.206,97 m2 büyüklüğünde arsa bulunmaktadır. TOKİ Tarafında belirtilen bu (İçmeler) mevkiinde konut yapılmıştır. Ayrıca İmar planında konut yapımına uygun Arsaların, Ada ve parsellerin dosyaları tanzim edilerek, Milli Emlak Müdürlüğüne sunulmuştur. Ancak konu ile ilgili Kurumlar (DSİ, Tarım, Orman Müdürlükleri) tarafından uygun görüş bildirmediği için, talebimiz sonuçsuz kalmıştır.

Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93788)
05 Temmuz 2022 Salı 22:20
Sahinden.com a baktım adam bingöl merkezdeki tokisine 2750 tl kira istemiş. Vay be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93785)
05 Temmuz 2022 Salı 14:40
bir evi olana toki den ev yapmayacaksın. daha önce toki den ev almış ve satmış olanlara da ev yapmayacaksın. toplam hane geliri 15000 tl den fazla olana da ev yapmayacaksın. gerçek garibanlar kimse sadece onlara ev yapacaksın. aç gözlü insanlar yüzünden ve sistemin hantallığı ve vicdansızlığı yüzünden altta kalanın canı çıkıyor.
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın