KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran: 'Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.'

Emekliler, arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyor
04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 16:56
5
2203
2
AA aa

Bingöl Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Evran, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ile milletvekili Feyzi Berdibek'e, konut ve arsa sorununu çözmesi için çağrıda bulundu.

Evran, yazılı olarak yaptığı açıklamada, şu talepte bulundu:

“2016 yılında Sayın Başbakanımızın, Emeklilere 240 ay vade ile 250 TL'lik taksitle ev verileceği, açıklaması üzerine Genel Merkezimiz şubelerimize konutu olmayan emeklilerimizden konut almak isteyenlerin taleplerini kayıt altına alınması için talimat vermiştir. Şube olarak üyelerimize duyurular yapılarak, bugüne kadar konut almak isteyen toplam 2350 SSK. Bağ-Kur üyelerimizin ön talep şeklinde kayıtları ve evrakları alınmıştır.

TOKİ tarafından 20 ilde arsa temin edilerek konut yapımına başlanmıştır. Bingöl ilinde bulunan Derneğimize üye 2350 işçi Emeklilerimizin konut ihtiyacını karşılayacak, İlimiz Merkez içmeler mahallesinde bulunan Hazine mülkiyetindeki 187 ada 2, parsel ve 54.206,97 m2 büyüklüğünde arsa bulunmaktadır. TOKİ Tarafında belirtilen bu (İçmeler) mevkiinde konut yapılmıştır. Ayrıca İmar planında konut yapımına uygun Arsaların, Ada ve parsellerin dosyaları tanzim edilerek, Milli Emlak Müdürlüğüne sunulmuştur. Ancak konu ile ilgili Kurumlar (DSİ, Tarım, Orman Müdürlükleri) tarafından uygun görüş bildirmediği için, talebimiz sonuçsuz kalmıştır.

Talebimiz; Sayın Vekillerimiz tarafından 6 yıldır devam eden bu önemli konunun, yani Emekli işçilerimizin arsa ve konut sorununun çözülmesini istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93788)
05 Temmuz 2022 Salı 22:20
Sahinden.com a baktım adam bingöl merkezdeki tokisine 2750 tl kira istemiş. Vay be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93785)
05 Temmuz 2022 Salı 14:40
bir evi olana toki den ev yapmayacaksın. daha önce toki den ev almış ve satmış olanlara da ev yapmayacaksın. toplam hane geliri 15000 tl den fazla olana da ev yapmayacaksın. gerçek garibanlar kimse sadece onlara ev yapacaksın. aç gözlü insanlar yüzünden ve sistemin hantallığı ve vicdansızlığı yüzünden altta kalanın canı çıkıyor.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
05.02.2026
18:11
DEM Parti`den Çalıkağıl tepkisi! `17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı`
DEM Parti'den Çalıkağıl tepkisi! '17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı'
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Grubu, Yayladere'ye bağlı Çalıkağıl Köyü'nün yol ve elektrik sorunlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın