KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Emekliliğim olmadan ölmek istemiyorum

Kot taşlama atölyelerinde çalışırken silikozis hastalığına yakalanan Selahattin Dündar, yataktan kalkamadığı için meslek raporunu alamadığı gibi hükümetin çıkardığı malulen emeklilikten de yararlanamıyor. Ailesine ölmeden önce sağlık güvencesi bırakmak istediğini söyleyen Dündar, &';Emekliliğim olmadan ölmek istemiyorum” dedi.

Emekliliğim olmadan ölmek istemiyorum
23 NİSAN 2011 CUMARTESİ 09:44
0
2483
1
AA aa

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, silikozis hastalığına yakalananların sorunlarını yaptığı yazılı açıklamada anlattı.

Silikozis hastaları için yaptıkları çalışmaların ses getirdiğini ifade eden Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Karaarslan, bu çalışmalar sayesinde hükümetin çıkarmış olduğu Torba Yasa Tasarısının silikozis hastalarına malulen emekli olma hakkı tanıyan maddesinin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiğini söyledi.
Silikozis hastalarına malulen emekli olma hakkı tanınmasının sevindirici bir durum olduğunu belirten Karaarslan, “Ancak hastalarımızın ellerinde meslek hastalıkları hastanesinden aldıkları rapor olduğu ve ayağa kalkacak durumları olmadığı, şu an hastanede yatmakta olan hastalarımızın işlemlerinin yapılamaması söz konusu. 24 Mayıs son gün. Yasaya göre hastamızın ‘'Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca'' alınması gereken meslek hastanesinden alınmış ‘'maluliyet tespiti'' mevcut zaten. Bir başka ile değil tekerlekli sandalyeye oturacak durumu yok. Dün sabaha karşı ciğerleri iflas eden hastamız fedakâr Bingöl Devlet Hastanesi doktorları sayesinde yeniden hayata döndürüldü. Kendisini ziyaret ettiğimde, bana gözleri dolu dolu ‘'hocam emekliliğim olmadan ölmek istemiyorum'' dedi” diye konuştu.
Daha önce meslek hastanelerinde rapor alan hastaların tekrardan rapor almamalarına gerek olmaması gerektiğine dikkat çeken Karaarslan, “Yetkililerden sesimiz duymalarını istiyorum. Bu durumda olan hastalarımızın yeniden rapor almalarına gerek olmamalı. Zaten dağ gibi raporu var. Lütfen o göçüp gitmeden sesimizi duyun. Ebediyete göç ederken gözü açık gitmesin” şeklinde konuştu.                                                                                                                                 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bingöl (@Misafir_4165)
23 Nisan 2011 Cumartesi 20:15
allah yar ve yardımcınız olsun
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın