HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, beraberindeki partili heyetle birlikte Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Genel İdare Kurulu Üyesi Nihat Buğrahan, İl Başkanı Refik Alpaya ve partililerin eşlik ettiği HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Kiğı ilçesi esnafının sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Ziyarette vatandaşlarla da bir araya gelen Emiroğlu, onlardan dinlediği sıkıntı ve talepleri en kısa sürede gerekli mercilere ileteceğini belirtti.
“Ulaşımla ilgili sorunlar çok dikkat çekiyor”
Ziyaret sonrası konuşan Emiroğlu, ilçe halkından dinlediği sorunları aktardı.
Kiğı ilçesi girişindeki Selenk Köprüsü üzerinde açıklamalarda bulunan Emiroğlu; “Bugün Genel İdare Kurulu Üyemiz Sayın Nihat Buğrahan, İl Başkanımız Sayın Refik Alpaya ve heyetimizle birlikte kadim ve zengin kültürüyle öne çıkan Kiğı ilçemizi ziyaret ettik. Hem esnaflarımızla görüştük hem de hemşerilerimizle hasbihal ettik. İlçemizin genel durumunu yerinde gözlemleme imkânı bulduk. Ve bu gözlemlerimizi, vatandaşın bize ilettiği talepleri Sayın Kaymakam'ımızla da paylaştık. İlçe müftümüzü ziyaret ettik. Bu çerçevede tabii hem Kiğı ilçemizin hem Bingöl genelinin öne çıkan bazı sorunları var. Geçen ay da Adaklı ilçemizi ziyaret etmiştik. Özellikle Bingöl'ümüzün kuzey ilçeleriyle ilgili maalesef öteden beri devam eden birtakım sorunlar var. Bunlar artık kronik hale gelmiş durumdadır. Buradan en çok öne çıkan sorunlardan bir tanesi kuzey ilçelerimizin Bingöl'le bağlantısını sağlayan yollarla ilgili, ulaşımla ilgili sorunlar daha çok dikkat çekiyor. Sancak beldemizden sonra özellikle Bingöl'ümüzle Adaklı ve Kiğı'yı bağlayan güzergâhta çok öteden beri devam eden bir yol sorunu var. Buradaki yollar oldukça dar ve eski. Bu konuyu biz de yakından takip ediyoruz. Hem bu konuyu hem de Kiğı ilçemizin kendi yerelindeki sorunlarla ilgili vatandaşlarımızın taleplerini, hemşerilerimizin taleplerini İl Başkanlığı düzeyinde veya Genel Merkez düzeyinde buradaki ilgililerle, belediye başkanlarıyla, kaymakamlarla ve il genelinde de Sayın Vali ile zaman zaman paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Genel olarak vatandaşlarımızın ekonomik şartlarla ilgili itirazları var”
Bingöl'ün kuzey ilçelerine sunulan hizmetler ile ilgili sorunların devam ettiğini söyleyen Emiroğlu, "Evet, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle bazı tasarruf tedbirleri özellikle ön plana çıkarılıyor. Ve bu bağlamda özellikle Bingöl'ümüzün kuzey ilçelerine sunulan hizmetlerle ilgili maalesef sorunlar devam ediyor. Biz Kiğı ilçemizde bugün bunu bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Bizim aldığımız bilgiye göre Kiğı ilçemizle Bingöl arasındaki bağlantı yolunda çalışmalar devam ediyor. İhale aşamasına geldiği yönünde bir bilgi tarafımıza ulaştı. Buradan yetkililere, ilgililere çağrımız şudur: Bu işi bir an önce tamamlayalım ve milletimizi rahatlatalım. Çünkü burası iklim koşulları ve fiziki koşullar anlamında kolay bir coğrafya değil. Gerek kış mevsiminde gerek ilkbahar mevsiminde vatandaşlarımız ulaşımla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Tabii genel olarak vatandaşlarımızın ekonomik şartlarla ilgili itirazları var. Özellikle burada birtakım hizmetlerin bu bölgelere ulaştırılması ile ilgili sorunlar var. Yine yerel yönetimlere taalluk eden ulaşım altyapısı veya diğer belediyelerin temel hizmetleri ile ilgili birtakım sorunlar var. Biz bu sorunların yakından takipçisi olacağız ve inşallah vatandaşlarımızın taleplerini muhataplarına iletme konusunda her türlü desteği, katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
“HÜDA PAR olarak ekibimizle beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
Son olarak ekipleriyle beraber Bingöl'ün ilçelerindeki en ücra köylere kadar ulaştıklarını belirten Emiroğlu, "Bingöl ile ilgili bizim çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah biz bütün ilçelerimizle ilgili en ücra köylerimize kadar, İl Özel İdaresine taalluk eden boyutlar da dahil olmak üzere il merkezimizde, şehrimizin maddi-manevi ihtiyaçları ile ilgili HÜDA PAR olarak ekibimizle beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçlerde daha aktif bir şekilde inşallah hemşehrilerimizle buluşmaya devam edeceğiz ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için her türlü girişimde bulunacağımızı da buradan ifade etmiş olalım. İnşallah ümit ediyoruz tez zamanda ulaşım başlığı olmak üzere şehrimizin ekonomisine ve özellikle diğer alanlarla ilgili ihtiyaçlarına yönelik talepler tez zamanda karşılanır diye ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.
Helal olsun. İyi niyetli, kendileri mazlum, mazlumların yanında, kapıları herkese açık, dava adamları, halka duyarlı, bağrı yanık, tepeden bakmayan, etrafındakileri böcek olarak görmeyen, seçimden seçime uğramayan, insanımıza yardım eden dertlerini dinleyen, kolayca ulaşılabilen siyasetçiler. Siyaset sizleri bozmasın, kirletmesin. Hep böyle temiz kalın. Her türlü desteği hak ediyorsunuz. Sizlerde kibir yok, güzel bir gelecek vadediyorsunuz.
Kiğı Adaklı Karlıova Yayladere yedisi ilçeleri hiç bir zaman bingöl ilçesiymiş gibi kabul görmedi bingöl vekilleri tarafında buna kamudaki kurumlar dahil birtane kuzey ilçelerinden kurum amiri göstermezler. Genç Solhan varsa yoksa hak ediyorlarmı ziyadesiyle hak ediyorlar. Servi köyün yolunu bilen bilir köy yolu kalitesinde bile bir yol hak etmiyor demekki Kiğı adaklı yedisi özellikle yol yok
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK'nın ortak çalışması sonucu yürürlüğe giren yeni düzenleme ile SMS ve yapay zekâ destekli dolandırıcılıklara karşı kapsamlı tedbirler devreye alındı. Yeni düzenleme ile URL içeren yurt dışı mesajlar engellenirken, izinsiz arama ve pazarlama faaliyetlerine de sınırlama getirildi.
02.04.2026
03:46
Bingöl'de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin çalışması sonucu, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
02.04.2026
03:45
Bingöl'de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de polis ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 818 kişi sorgulanırken, 1 şahsın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Dilencilik yapan 2 kişi hakkında da işlem yapıldı.
02.04.2026
01:23
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak.
02.04.2026
00:51
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı.
02.04.2026
00:33
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın