KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Emlakta yıldızı parlayacak 9 il...

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından hazırlanan rapor Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı. Araştırmada, 9 ilin konut sektörü ve konut piyasaları, perakende pazarı ve alışveriş merkezleri, turizm ve konaklama tesisleri ile sanayi ve lojistik alanları incelendi.

Emlakta yıldızı parlayacak 9 il...
07 ARALIK 2007 CUMA 09:23
0
1057
0
AA aa
Gayrimenkul Araştırma Raporu'na göre, hane halkı sayısı artışı, kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı konut ihtiyacı öngörülerine bakıldığında 2007-2015 yılları arasında konut ihtiyacının Antalya'da 236 bin, Konya'da 148 bin, Mersin'de 147 bin, Kocaeli'de 94 bin, Diyarbakır'da 90 bin, Kayseri'de 60 bin, Eskişehir'de 47 bin 500, Samsun'da 45 bin ve Erzurum'da 36 bin olması bekleniyor.
      Antalya'da orta üst sınıf konutlar, konut kredisi destekli orta sınıf konutlar ile yerli ve yabancılara yönelik müstakil konutlara kuvvetli talep beklenirken, Diyarbakır ve Erzurum'da kamu sektörünün konut üretimini sürüklemesi, Samsun ve Eskişehir'de ise kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı ihtiyacın yüksek olması öngörülüyor.
      Raporda, diğer illere yönelik beklentiler ise ''Kayseri'de nitelikli orta ve üst gelir gruplarına yönelik olarak özel sektörün konut üretiminde gelişme potansiyeli göstermesi, Kocaeli'de nitelikli ve güvenli konut açığının kapatılması, Konya'da nitelikli konut üretiminin özel sektörün öncülüğünde genişlemesi, Mersin'de özel sektörün site niteliğinde, az katlı, nitelikli konut üretimi'' şeklinde yer alıyor.
      Alışveriş merkezlerinin gelişme olanakları açısından bakıldığında ise raporda 2015 yılına kadar Mersin'de 210 bin metre kare, Antalya'da 200 bin metre kare, Konya'da 150 bin metre kare, Kocaeli'nde 110 bin metre kare, Diyarbakır'da 80 bin metre kare, Samsun'da 60 bin metre kare, Eskişehir ve Kayseri'de ise 35 bin metre kare asgari potansiyel alışveriş merkezi yatırımı yapılabileceği belirtiliyor.
     
      TURİZM YATIRIMI POTANSİYELLERİ

      İllerdeki turizm gelişme eksenleri açısından konaklama tesisleri yatırımı potansiyellerinin de incelendiği raporda, Samsun, Mersin, Konya, Kocaeli gibi illerde 4-5 yıldızlı çok amaçlı otel ve iş olanakları ile donatılmış 3-4 yıldızlı otel yatırımları yapılabileceğine, ayrıca Samsun, Kayseri ve Eskişehir'in dinlence-eğlence-kültür odaklı yatırımlara uygun olduğuna dikkat çekiliyor.
      Raporda ayrıca, Mersin, Kocaeli, Kayseri ve Erzurum'da turizm ve spora yönelik konaklama tesisleri, Diyarbakır, Eskişehir ve Kayseri için iş olanakları ile donatılmış 3-4 yıldızlı oteller, Diyarbakır'da çok amaçlı konaklama tesisleri ve 3-4 yıldızlı butik oteller, Antalya'da ise çok çeşitli turizm işletmeleri ile çok amaçlı konaklama tesisleri, iş otelleri, yat ve golf tesisleri için yatırım olanakları bulunduğu ifade ediliyor. Raporda, 9 ilde 2015 yılına kadar sanayi ve lojistik alanlarında yatırım yapılabilecek alanlara yönelik öngörülere de yer veriliyor.
      İnceleme yapılan illerdeki gayrimenkul yatırım olanakları değerlendirildiğinde, konut yatırımları açısından Antalya, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Mersin'in, alışveriş merkezi yatırımlarında Antalya, Kocaeli, Konya, Mersin ve Samsun'un, konaklama tesisleri yatırımlarında Antalya, Erzurum, Kayseri, Kocaeli ve Mersin'in, sanayi ve lojistik alanlardaki yatırımlarda ise Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin ve Samsun'un, barındırdıkları potansiyel açısından öne çıkan iller olduğu kaydediliyor.



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın