KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Emlakta yıldızı parlayacak 9 il...

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından hazırlanan rapor Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı. Araştırmada, 9 ilin konut sektörü ve konut piyasaları, perakende pazarı ve alışveriş merkezleri, turizm ve konaklama tesisleri ile sanayi ve lojistik alanları incelendi.

Emlakta yıldızı parlayacak 9 il...
07 ARALIK 2007 CUMA 09:23
0
1034
0
AA aa
Gayrimenkul Araştırma Raporu'na göre, hane halkı sayısı artışı, kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı konut ihtiyacı öngörülerine bakıldığında 2007-2015 yılları arasında konut ihtiyacının Antalya'da 236 bin, Konya'da 148 bin, Mersin'de 147 bin, Kocaeli'de 94 bin, Diyarbakır'da 90 bin, Kayseri'de 60 bin, Eskişehir'de 47 bin 500, Samsun'da 45 bin ve Erzurum'da 36 bin olması bekleniyor.
      Antalya'da orta üst sınıf konutlar, konut kredisi destekli orta sınıf konutlar ile yerli ve yabancılara yönelik müstakil konutlara kuvvetli talep beklenirken, Diyarbakır ve Erzurum'da kamu sektörünün konut üretimini sürüklemesi, Samsun ve Eskişehir'de ise kentsel dönüşüm ve yenileme kaynaklı ihtiyacın yüksek olması öngörülüyor.
      Raporda, diğer illere yönelik beklentiler ise ''Kayseri'de nitelikli orta ve üst gelir gruplarına yönelik olarak özel sektörün konut üretiminde gelişme potansiyeli göstermesi, Kocaeli'de nitelikli ve güvenli konut açığının kapatılması, Konya'da nitelikli konut üretiminin özel sektörün öncülüğünde genişlemesi, Mersin'de özel sektörün site niteliğinde, az katlı, nitelikli konut üretimi'' şeklinde yer alıyor.
      Alışveriş merkezlerinin gelişme olanakları açısından bakıldığında ise raporda 2015 yılına kadar Mersin'de 210 bin metre kare, Antalya'da 200 bin metre kare, Konya'da 150 bin metre kare, Kocaeli'nde 110 bin metre kare, Diyarbakır'da 80 bin metre kare, Samsun'da 60 bin metre kare, Eskişehir ve Kayseri'de ise 35 bin metre kare asgari potansiyel alışveriş merkezi yatırımı yapılabileceği belirtiliyor.
     
      TURİZM YATIRIMI POTANSİYELLERİ

      İllerdeki turizm gelişme eksenleri açısından konaklama tesisleri yatırımı potansiyellerinin de incelendiği raporda, Samsun, Mersin, Konya, Kocaeli gibi illerde 4-5 yıldızlı çok amaçlı otel ve iş olanakları ile donatılmış 3-4 yıldızlı otel yatırımları yapılabileceğine, ayrıca Samsun, Kayseri ve Eskişehir'in dinlence-eğlence-kültür odaklı yatırımlara uygun olduğuna dikkat çekiliyor.
      Raporda ayrıca, Mersin, Kocaeli, Kayseri ve Erzurum'da turizm ve spora yönelik konaklama tesisleri, Diyarbakır, Eskişehir ve Kayseri için iş olanakları ile donatılmış 3-4 yıldızlı oteller, Diyarbakır'da çok amaçlı konaklama tesisleri ve 3-4 yıldızlı butik oteller, Antalya'da ise çok çeşitli turizm işletmeleri ile çok amaçlı konaklama tesisleri, iş otelleri, yat ve golf tesisleri için yatırım olanakları bulunduğu ifade ediliyor. Raporda, 9 ilde 2015 yılına kadar sanayi ve lojistik alanlarında yatırım yapılabilecek alanlara yönelik öngörülere de yer veriliyor.
      İnceleme yapılan illerdeki gayrimenkul yatırım olanakları değerlendirildiğinde, konut yatırımları açısından Antalya, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Mersin'in, alışveriş merkezi yatırımlarında Antalya, Kocaeli, Konya, Mersin ve Samsun'un, konaklama tesisleri yatırımlarında Antalya, Erzurum, Kayseri, Kocaeli ve Mersin'in, sanayi ve lojistik alanlardaki yatırımlarda ise Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin ve Samsun'un, barındırdıkları potansiyel açısından öne çıkan iller olduğu kaydediliyor.



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın