KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Emniyet kemeri aparatı yasaklandı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, Bingöl ili sınırları içerisinde emniyet kemeri aparatını satan ve kullananlara idari yaptırım uygulayacak.

Emniyet kemeri aparatı yasaklandı
02 OCAK 2014 PERŞEMBE 21:12
0
1935
0
AA aa

Konuyla ilgili Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada: “Bingöl Valiliği, Bingöl İl sınırları içerisinde kamu düzeni ve güvenliğinin korunması amacıyla, emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve kullanan kişilere idari yaptırım uygulanması için 30.12.2013 tarih ve 2013/01 sayılı kararı almıştır” denildi.

Açıklamada: “Alınan bu kararla, Emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullanılan aparatın satışının, bulundurulmasının ve kullanılmasının engellenmesi, bu aparatın emniyet kemeri kullanma konusunda yol kullanıcıları üzerindeki olumsuz etkisinin azaltılarak, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkartılması, can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmesi suretiyle kamu güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması, 31.07.2012 tarihli ve 2012/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile uygulamaya konulan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında gerekli önlemlerin alınarak trafik kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu karar uyarınca emniyet kemeri hatırlatma sistemlerini yanıltmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve yapılan trafik denetimlerinde aparat takan sürücülere eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesinin 1'inci fıkrasında belirtilen idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.08.2025
05:30
Vizyon projede ilk kazma vuruldu
Vizyon projede ilk kazma vuruldu
Kentpark Projesi koordinatöründen detaylar hakkında bilgi alan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bu dev yatırım; sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda turizm, istihdam ve şehir estetiği açısından da büyük bir dönüşüm hamlesidir. Bingöl'ümüze hayırlı, uğurlu olsun' dedi.
06.08.2025
05:29
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Bingöl`e geliyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Bingöl'e geliyor
Son günlerde kabine üyelerinin uğrak yeri olan Bingöl'e bu kez daha önce programı iptal edilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geliyor. Ersoy'dan Bingöl'de kültür ve turizm alanında çığır açan(!) projelere dair müjdeler bekleniyor.
06.08.2025
05:28
Bingöl Bilim Merkezi için ön protokol imzalandı
Bingöl Bilim Merkezi için ön protokol imzalandı
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Bingöl bilgi, teknoloji ve yenilikte merkez şehirlerden biri olacak' dedi.
06.08.2025
05:27
Çadırda silah, uyuşturucu, ne ararsan var!
Çadırda silah, uyuşturucu, ne ararsan var!
Genç ilçesi kırsalında jandarma ekipleri tarafından bir çadırda yapılan aramada, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
06.08.2025
05:26
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı. Zanlı, cezaevine teslim edildi.
06.08.2025
05:25
Bingöl`de Bin 696 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de Bin 696 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bin 696 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın