KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Emniyet kemeri simülasyon aracı bingöl'de

31 Ekim-03 Kasım 2013 tarihleri arasında Bingöl Valiliği bahçesinde, vatandaşlara ve ilköğretim öğrencilerine yönelik görsel ve uygulamalı olarak ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ ile emniyet kemerinin önemi gösterilecek.

Emniyet kemeri simülasyon aracı bingöl`de
31 EKİM 2013 PERŞEMBE 07:08
0
2565
0
AA aa

Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı kapsamında 2020 yılına kadar Trafik Kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedefliyor.

Eylem planı kapsamında çalışmalarını sürdüren ve Bingöl'de meydana gelen yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefleyen İl Emniyet Müdürlüğü'nün, “Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri"nin önemine dikkat çekmek için Emniyet Genel Müdürlüğünden talep ettiği ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı' Bingöl'e geldi.

Bu bağlamda 31 Ekim-03 Kasım 2013 tarihleri arasında Bingöl Valiliği bahçesinde, vatandaşlara ve ilköğretim öğrencilerine yönelik görsel ve uygulamalı olarak ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı' ile Emniyet kemerinin önemi gösterilecek.

Uygulamalı eğitim programında, vatandaşların emniyet kemeri takma konusunda daha duyarlı davranmaları, olası bir kaza anında yaşanan devrilmelerde aracın içindekilerin yaşayacağı etkileri ile emniyet kemeri kullanılmaması halinde ölüm ve yaralanmaların artabileceğinin etkisi uygulamalı olarak gösterilecektir.

Bingöl'de böyle bir hizmetle vatandaşların kaza anında neler yaşandığını görerek emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu hissetmelerinin amaçlandığı, bu sayede Bingöl'de emniyet kemeri takma oranının artırılmasının hedeflendiği vurgulandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “Emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlarımıza bir kaza anında emniyet kemerli ve kemersiz olmak üzere yaşanabilecekler uygulamalı olarak gösterilecektir. Vatandaşlarımız Emniyet kemeri devrilme simülatörü üzerinde, birinci denemede kemer takmadan, ikinci deneme de ise emniyet kemeri takarak uygulamaya tabi tutulacak ve araçta emniyet kemeri takmanın önemini bizatihi yaşamaları sağlanacaktır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın