KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Emniyetten anlamlı çalışma

Sosyal projelerle adını duyuran Bingöl Emniyet Müdürlüğü, suça bulaşma riski olan çocuklara yönelik çalışma başlattı. Sokakta çalıştırılan 150 çocuğun ailesini ziyaret eden Emniyet yetkilileri, ihtiyaç sahibi çocukların okul masraflarını üstlendi.

Emniyetten anlamlı çalışma
29 NİSAN 2014 SALI 01:14
0
2179
0
AA aa

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan “Bizim Fidanlarımız Projesi”yle suça sürüklenen çocuklar ile sokakta çalışan çocukların topluma kazandırılması, adalet, eşitlik gibi kavramlara olan inançlarının artması, yapılan sosyal faaliyetlerle topluma iyi birer vatandaş olmaları, toplum içerisinde yalnız olmadıklarını hissetmeleri ve polise olan bakış açılarının değişmesinin hedeflendiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: “Risk altındaki çocukların ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla suça sürüklenmiş ve sokakta çalışan 150 çocuk ve ailelerine bilgilendirilmeler yapılarak ziyaretler düzenlendi. Risk grubunda bulunan ihtiyaç sahibi çocukların eğitimlerinin desteklenmesi amacıyla öğrenim gördüğü okullarında ihtiyaçlarının karşılanması için 150 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtımı yapılmıştır.Kültür ve Sanat Kurslarının Düzenlenmesi amacıyla öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirilmeleri, güvenlik konusunda bilgi sahibi olmaları amacıyla polislerimizle zaman geçirmeleri için Ebru Sanatı kursu düzenlenmiştir. Düzenlenen Ebru Sanatı kursunda 20 öğrencimize 3 ay boyunca eğitim verilmiştir. Kurs sonunda öğrencilerin yapmış olduğu eserler 10. Nisan 2014 tarihinde, ilimiz sanat sokağında organize etmiş olduğumuz sergide Bingöl halkının beğenisine sunulmuştur” denildi.

Açıklamada: “Risk altında bulunan ve projenin diğer aktivitelerine katılan 150 gencimize 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında ilimiz sinemasında vizyondaki film 1 hafta süre ile izlettirilecektir. Sinema esnasında mısır, meyve suyu, su ikram edilecektir. Gençlerimizin sinemaya gidiş gelişleri servis aracıyla sağlanacaktır. Projenin kapsamında; Sosyal amaçlı eğlence programlarının düzenlenmesi amacıyla 150 çocuğumuzla birlikte uçurtma şenliği düzenlenecektir” ifadeleri kullanıldı.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.07.2025
12:43
Numara eskidi ama Bingöl`de halen inanlar var!
Numara eskidi ama Bingöl'de halen inanlar var!
Geri zekâlı dolandırıcılar normal GSM hattından arayıp 'Emniyet'ten arıyoruz' diyor ama insanımız da 'Emniyet neden GSM hattından arıyor' demiyor ve anlatılanlara inanarak mağdur oluyor!
28.07.2025
05:06
MHRS`de yeni dönem! Önce aile hekimi…
MHRS'de yeni dönem! Önce aile hekimi…
Sağlık Bakanlığı, MHRS'ye yeni bir düzenleme getirdi. Uzman hekim randevusu almak isteyenler önce 'aile hekimine yönlendirme ekranı' ile karşılaşacak. Bu sistemle, birinci basamakta çözülebilecek sağlık sorunları aile hekimleri tarafından ele alınacak, gerektiğinde uzman hekim randevusu aile hekimi tarafından oluşturulacak.
28.07.2025
05:05
Bingöl`de ‘halk otobüsleri için klima zorunluluğu` önergesi
Bingöl'de 'halk otobüsleri için klima zorunluluğu' önergesi
Hüdaparlı Bingöl Belediyesi Meclis üyeleri, kavurucu sıcaklara dikkat çekip halk otobüslerinde klima kullanımının yasal zorunluluk haline getirilmesi için önerge verdiler. Önergede, kurallara uymayan taşıma şirketi ve şoförlere yönelik yaptırım uygulanması talebinin de altı çizildi.
28.07.2025
05:03
Tek teker ile dörtnala fark attı
Tek teker ile dörtnala fark attı
Yalova'da yaşayan tek teker elektrikli araç kullanıcısı Resul Bağcı, gezmek için geldiği Bingöl'de karşılaştığı atlıyla yarışa tutuştu. 100 kilometreye kadar hızlanabilen tek teker sürücüsü yarışın kazananı oldu.
28.07.2025
05:02
Bingöl`de orman yangınları
Bingöl'de orman yangınları
Bingöl'de üç ayrı noktada çıkan orman yangınları kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale edildi.
28.07.2025
05:01
Hülakü, Meclis Araştırması İstedi
Hülakü, Meclis Araştırması İstedi
Orman yangınlarının büyük bir ekolojik felakete dönüştüğünü belirten Hülakü, yangınların çıkış nedenlerinin detaylı biçimde incelenmesi amacıyla Meclis araştırması talep etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın