KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

En ağır ceza verilmeli

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Kadın Kolları Başkanlığı, çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz olaylarını kınayarak, faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

En ağır ceza verilmeli
19 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 21:10
2
2040
0
AA aa

Kadın Kolları Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dünyada 40 milyon çocuğun cinsel istismara ve şiddete uğradığı belirtildi.

18 yaş altındaki her 4 kız çocuğundan ve her 9 erkek çocuktan 1'inin cinsel istismara uğradığı ifade edilen açıklamada, geçen yıl açılan davaların 18 bine ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bütün çocuklarımızı geleceğimizin teminatı ve kutsalımız kabul ederek, onlara haklarını öğreterek, şiddet ve cinsel istismardan uzak nesiller yetiştirerek, yaşanılır ve güven dolu bir dünya için çalışmak hepimizin en öncelikli görevidir.  Dünyada yaşanan ve en büyük mağdurlarının her şeyden habersiz ve savunmasız çocukların olduğu bir dönemde, hepimizin en büyük gayesi sağlıklı, mutlu, ailesiyle ve çevresiyle barışık, bütün mağduriyetlerden ve tacizlerden uzak çocuklar yetiştirmektir. Çünkü hepimizin buna olan ihtiyacı her gün biraz daha artmaktadır.

Bütün bunlar toplumda çocuğun istismardan korunarak, geleceğin yegane değeri olarak yetiştirilmelidir. Çocukluk dönemi, verilen değerli kazanımlarla insan gelişiminin biçimlendirildiği en önemli dönemdir. Çocuğa yapılacak her yatırım, toplumun geleceğini oluşturan çocuklarımızın, sağlıklı gelişmesi, eğitimi, özel olarak korunup gözetilmesini en üst düzeyde sağlayarak, toplumların gelişmişlik düzeyini belirler. Çocuğa yönelik kötü muamele veya çocuk istismarı da çocuğun hayatını pek çok açıdan olumsuz etkileyerek, ileride onarılması mümkün olmayan hasarlar bırakmaktadır. Bu nedenle; çocuk istismarının nedenlerinin belirlenmesi, çocuk istismarını önlemeye yönelik toplumsal çalışmalarda bir arada olmaya, sorgulamaya, üretmeye, çocuğun sağlıklı kişilik gelişiminde birincil öneme sahip aile kurumunun güçlendirilmesine, çocuk ve aileyi merkeze alarak, psikolojik sosyal yönleriyle destekleyecek kurum ve hizmetlerin toplumsal sorumluluk haline gelmesine önem vermeliyiz. Çocuk istismarının önüne geçebilmek için, bu suçun ailede de işlendiğini kabul etmeli, sessiz tanıklar cesaretlendirmeli ve eğitim kurumlarında çocukların farkındalıkları geliştirilmelidir” denildi.

“Her türlü mücadeleyi vereceğiz”

Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunan faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu alçak ve sapığın kamuoyunda bilinmesi ve buna benzer olayların bir daha olmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi adına bir kez daha buradan kamuoyunun vicdanına sesleniyoruz; Hiçbir çocuğun bu tür sapıkların ve ırz düşmanlarının elinde, böyle mağdur edilmesine izin vermemeliyiz. Bu sapık ve alçakların bir daha gün yüzü görmemesi adına gerekli yasalar yapılmalı ve uygulanmaya konmalıdır. HÜDA PAR Kadın Kolları olarak çevremizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan bu tür insanlık dışı olayların karşısında duracağımızı, yeni mağdurlar var edilmemesi için gerekli yasal alt yapının hazırlanması ve bu tür sapık, cani ve alçakların hak ettikleri cezalara çarptırılması için her türlü mücadeleyi vereceğimizi buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Bu ortak değerlerimiz için halkımızı daha duyarlı davranmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyor, bu çirkin eylemlerin faillerini lanetliyor, mağdur ve ailelerinin her halükârda yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın