KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

En belirgin hareket eden yüzenadalar bingöl'dedir

Türkiye’de 15 ilde Yüzenadalar olduğunu ancak bunların içinde Solhan’daki Yüzenadaların en belirgin şekilde hareket ettiğini vurgulayan 'Türkiye'nin Yüzen Adaları' adlı kitabın yazarı Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Bulut, hatırlatırken Yüzenada’nın Türkiye'nin önemli turizm değerleri arasında olduğuna dikkat çekti.

En belirgin hareket eden yüzenadalar bingöl`dedir
24 HAZİRAN 2013 PAZARTESİ 06:58
0
2929
0
AA aa

Yüzenada'da 29-30 Haziran 2013 tarihlerinden düzenlenecek olan ‘Yüzenada Doğa Coşkusu' etkinlikleri öncesi Solhan Kaymakamı Şeref Aydın'ın daveti üzerine ‘Türkiye'nin Yüzen Adaları' kitabı yazarı Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Hocası Prof. Dr. İhsan Bulut ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Hocası Doç. Dr. İbrahim Kopar ile Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer Yüzenada'ya geldiler.

Misafirlerini 21 Haziran 2013 Cuma günü Yüzenada'da ağırlayan Kaymakam Aydın, Yüzenada'da yapılan çalışmalar ve 29-30 Haziran 2013 tarihinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ve ‘Yüzenada Doğa Coşkusu' tertip komitesinin de katıldığı programda yüzenadalar konuşuldu.

AYDIN: “SİT ALANI ADAYLA SINIRLANDIRILMALI”

Yapılan programda Prof. Dr. İhsan Bulut, Doç. Dr. İbrahim Kopar ile Mehmet Sıddık Kılınçer'e kendilerini kırmayıp Yüzenadaya geldiklerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Aydın, Yüzenada çevresinde geniş bir alanın sit alanı olduğunu ve bu alanın geniş olmasından dolayı istenilen çalışmaları rahat yapamadıklarını aktarıp sit alanının adanın kapsadığı alan ile sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.

Adanın etrafında güzel çalışmaların yapılması gerektiğini ve bunun için gayret gösterdiklerini aktaran Kaymakam Aydın, adaya hakim bölgede yapılan kamelyanın yetersiz olduğunu dile getirip söz konusu alana geniş bir seyir terasının yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Adanın korunması için üzerine çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Aydın, Solhan Yüzenada'nın giderek popüler olduğunu ve bunun için daha dikkatli bir şekilde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

BULUT: “EN BELİRGİN HAREKET EDEN YÜZENADALAR SOLHAN YÜZENADALARIDIR”

‘Türkiye'nin Yüzen Adaları' kitabı yazarı Prof. Dr. İhsan Bulut, Amerika'da yayınlanan Akademisyen Chet Van Duzer'in de yüzenadalar ile ilgili kitabını olduğunu ve ‘Türkiye'nin Yüzen Adaları'nı da Chet Van Duzer'in haberdar etmesi ile çalışmalara başladığını hatırlatıp şunları kaydetti:

“Türkiye'nin Yüzen Adaları' için 2000 yılında çalışmalara başladım. 2012 yılında ‘Türkiye'nin Yüzen Adaları' kitabını çıkardım. Kitabı çıkarırken belki daha sonra çalışmalar yapan olur düşüncesindeydim ki öyle de oldu. Bu alanda çalışmalar yapıldı. Bazı hocalar yüzenadaların olamayacağı görüşündedir. Bir hoca da yüzenadanın ada değil bir cisim olarak ifade etmektedir. Türkiye'de 15 ilde yüzenadalar vardır. Ladik Gölünde 144 yüzenada vardır. Ancak bu adalardan en belirgin hareket eden Solhan Yüzenadalarıdır. Yüzenadaların doğal olup müdahale edilmemesi gerekmektedir. Anadolu insanı doğasına çık sahip çıkıyor. Bunun da devlet eliyle yapılmasını beklemiyor. Tarlayı eken çiftçi tarladan istifade eden hayvanları da düşünüp ona göre ekim yapıyor.”

KOPAR: “SEYİR TERASI ÇALIŞMALARI YAPILACAK”

Çalışmalar hakkında görüşlerin paylaşıldığı programda Doç. Dr. İbrahim Kopar, seyir terasının altında gelen ziyaretçilerin rahat fotoğraf çekmelerine imkân sunulması için fotoğraf için platform yapılması gerektiğini dile getirdi. Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ise seyir terası görüşünün yerinde olduğunu dile getirip gerekli çalışmaları yapacakları aktarırken alanı gezdiklerini bir planlama yaparak bazı çalışmaları bu yıl yetişmeyecek çalışmaları ise önümüzdeki yıl tamamlayacaklarını aktardı.

Yüzenada'da yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişlerinin yapıldığı programın akabinde adanın yanında hatıra fotoğrafı çekildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın