KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

En belirgin hareket eden yüzenadalar bingöl'dedir

Türkiye’de 15 ilde Yüzenadalar olduğunu ancak bunların içinde Solhan’daki Yüzenadaların en belirgin şekilde hareket ettiğini vurgulayan 'Türkiye'nin Yüzen Adaları' adlı kitabın yazarı Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Bulut, hatırlatırken Yüzenada’nın Türkiye'nin önemli turizm değerleri arasında olduğuna dikkat çekti.

En belirgin hareket eden yüzenadalar bingöl`dedir
24 HAZİRAN 2013 PAZARTESİ 06:58
0
2906
0
AA aa

Yüzenada'da 29-30 Haziran 2013 tarihlerinden düzenlenecek olan ‘Yüzenada Doğa Coşkusu' etkinlikleri öncesi Solhan Kaymakamı Şeref Aydın'ın daveti üzerine ‘Türkiye'nin Yüzen Adaları' kitabı yazarı Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Hocası Prof. Dr. İhsan Bulut ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Hocası Doç. Dr. İbrahim Kopar ile Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer Yüzenada'ya geldiler.

Misafirlerini 21 Haziran 2013 Cuma günü Yüzenada'da ağırlayan Kaymakam Aydın, Yüzenada'da yapılan çalışmalar ve 29-30 Haziran 2013 tarihinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ve ‘Yüzenada Doğa Coşkusu' tertip komitesinin de katıldığı programda yüzenadalar konuşuldu.

AYDIN: “SİT ALANI ADAYLA SINIRLANDIRILMALI”

Yapılan programda Prof. Dr. İhsan Bulut, Doç. Dr. İbrahim Kopar ile Mehmet Sıddık Kılınçer'e kendilerini kırmayıp Yüzenadaya geldiklerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Aydın, Yüzenada çevresinde geniş bir alanın sit alanı olduğunu ve bu alanın geniş olmasından dolayı istenilen çalışmaları rahat yapamadıklarını aktarıp sit alanının adanın kapsadığı alan ile sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.

Adanın etrafında güzel çalışmaların yapılması gerektiğini ve bunun için gayret gösterdiklerini aktaran Kaymakam Aydın, adaya hakim bölgede yapılan kamelyanın yetersiz olduğunu dile getirip söz konusu alana geniş bir seyir terasının yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Adanın korunması için üzerine çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Aydın, Solhan Yüzenada'nın giderek popüler olduğunu ve bunun için daha dikkatli bir şekilde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

BULUT: “EN BELİRGİN HAREKET EDEN YÜZENADALAR SOLHAN YÜZENADALARIDIR”

‘Türkiye'nin Yüzen Adaları' kitabı yazarı Prof. Dr. İhsan Bulut, Amerika'da yayınlanan Akademisyen Chet Van Duzer'in de yüzenadalar ile ilgili kitabını olduğunu ve ‘Türkiye'nin Yüzen Adaları'nı da Chet Van Duzer'in haberdar etmesi ile çalışmalara başladığını hatırlatıp şunları kaydetti:

“Türkiye'nin Yüzen Adaları' için 2000 yılında çalışmalara başladım. 2012 yılında ‘Türkiye'nin Yüzen Adaları' kitabını çıkardım. Kitabı çıkarırken belki daha sonra çalışmalar yapan olur düşüncesindeydim ki öyle de oldu. Bu alanda çalışmalar yapıldı. Bazı hocalar yüzenadaların olamayacağı görüşündedir. Bir hoca da yüzenadanın ada değil bir cisim olarak ifade etmektedir. Türkiye'de 15 ilde yüzenadalar vardır. Ladik Gölünde 144 yüzenada vardır. Ancak bu adalardan en belirgin hareket eden Solhan Yüzenadalarıdır. Yüzenadaların doğal olup müdahale edilmemesi gerekmektedir. Anadolu insanı doğasına çık sahip çıkıyor. Bunun da devlet eliyle yapılmasını beklemiyor. Tarlayı eken çiftçi tarladan istifade eden hayvanları da düşünüp ona göre ekim yapıyor.”

KOPAR: “SEYİR TERASI ÇALIŞMALARI YAPILACAK”

Çalışmalar hakkında görüşlerin paylaşıldığı programda Doç. Dr. İbrahim Kopar, seyir terasının altında gelen ziyaretçilerin rahat fotoğraf çekmelerine imkân sunulması için fotoğraf için platform yapılması gerektiğini dile getirdi. Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ise seyir terası görüşünün yerinde olduğunu dile getirip gerekli çalışmaları yapacakları aktarırken alanı gezdiklerini bir planlama yaparak bazı çalışmaları bu yıl yetişmeyecek çalışmaları ise önümüzdeki yıl tamamlayacaklarını aktardı.

Yüzenada'da yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişlerinin yapıldığı programın akabinde adanın yanında hatıra fotoğrafı çekildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın