KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

En büyük bürokratın da 'bürokrasi sancısı' var

İSO'nun düzenlediği, 2007 yılı İkinci Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda konuşan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, "Ben iş adamını, sanayiciyi çok iyi anlıyorum. Siz acele ediyorsunuz. İşlerinizin de hep bir süresi var. Sizin aceleniz var ama bizim sistemdekilerin (memurların) emekliliğe kadar vakti var" dedi.

En büyük bürokratın da `bürokrasi sancısı` var
07 ARALIK 2007 CUMA 09:16
0
769
0
AA aa
İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO), 'merkezi' bürokrasiyle buluştuğu Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda, bürokrasinin zirvesindeki isimden acı itiraf geldi. Toplantının açış konuşmasını yapan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, "Ben iş adamını, sanayiciyi çok iyi anlıyorum. Siz acele ediyorsunuz. İşlerinizin de hep bir süresi var. Sizin aceleniz var ama bizim sistemdekilerin (memurların) emekliliğe kadar vakti var. Siz süreye onlar sürece odaklı" dedi. İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün, siyasi iradenin, bürokrasinin ve iş dünyasının yatırım, üretim ve rekabet ortamının iyileştirilmesi için uzun süreden beri aynı konularda aynı fikre sahip olduğunu vurgulaması ve bu ortak düşünce iklimine rağmen son beş yılda sanayicinin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar listesinin değişmediğini söylemesi üzerine "Madem siz farklı konuştunuz ben de kural dışına çıkayım" diyen Müsteşar Efkan Ala şunları söyledi: "Evet, çok haklısınız; söylem birliğimiz var ama eylem birliği olamadı. Son 5 yılda siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması çok önemli ve çok yüksek hızlarda iyileşmeler getirdi. Yine de kendi kendimize sormamız lazım; gelişmiş ülkeler 40.000, 60.000 dolar kişi başına milli gelire ulaşmışken niye biz 6.000 dolardayız. Çünkü istemler aynı ama onlarla sistemlerimiz farklı. Özel sektör daha iyi rekabet ortamı istiyor, maliyetlerinin düşürülmesini istiyor ama bizler buna paralel liberal siyasal dönüşü gerçekleştiremediğimiz için olmuyor."

KARARLIYIZ MORAL BOZMAYALIM: Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, siyasi iktidarın, Türkiye'deki sistemi, yatırımcı ve üreticilerin talepleri doğrultusunda değiştirme konusunda kararlılığı bulunduğunu vurguladı ve "Siyasi irade tamdır. Başbakanımız yapılması gerekenleri sürekli vurguluyor. Bize düşen de bunun için gerekli adımları atmaktır. Biz hazırız, kamu sistemini sorunlarla beslenen ya da sorun üreten bir yapıdan çıkarmak istiyoruz. Moral bozmayalım. Sizin arzu ettiğiniz hedeflere varmak isteyen bir kadro iş başında ve bunu gçerçekleştirmeyi gerçekten arzuluyor. O nedenle işbirliğimizi sıkılaştıralım" dedi.

SIKINTILAR BEŞ YILDIR AYNI: İSO Başkanı Tanıl Küçük de şöyle konuştu: "Seçimlerle birlikte, yoğun bir siyasi gündemin ağırlığında geçen 2007, yapısal ve mikro reformlar açısından tümüyle kayıp yıl oldu. Hükümetimizin ikinci döneminde, ekonominin makro boyutu kadar, mikro boyutuna, işletmeler cephesine de gereken önem ve önceliği vermesini bekliyoruz. Hükümetler ve bürokrasinin, zemin hazırlayıcı ve yönlendirici desteği olmaksızın, işletmelerin çabası sonuçsuz kalır. 2002 yılından bu yana, Türkiye ekonomisinde çok önemli kazanımların sağlandığını her fırsatta dile getiriyoruz ancak son 5 yılda sanayinin rekabet gücünde kazanım hanesi boş görünüyor ve son 5 yılda dile getirdiğimiz sorunlar sıkıntılar listesinde pek bir şey değişmedi."

Sosyal Güvenlik Reformu Meclis'te

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının çok kapsamlı düzenlemeler içerdiğini belirterek, "Tasarı tashihe muhtaç. Biz 'ben yaptım, oldu' anlayışında değiliz, sosyal tarafların talebi varsa; bunları dikkate alan bakış açısı içerisindeyiz" dedi. Bakan Faruk Çelik, yürürlük tarihi 1 Ocak 2008'e ertelenen tasarının TBMM Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşmeleri sırasında, tasarı hakkında bilgi verdi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kanunlarında yaklaşık 50 yılda 266 kez değişiklik yapıldığını ve ilk çıkartıldıklarında 630 maddeden oluşan sosyal güvenlik mevzuatının, bu değişikliklerle bin 23 maddeye ulaştığını bildirdi.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın