KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

En büyük teşvik terörün bitmesi

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a giden Kalkınma Bakanı Yılmaz: “Teşvik politikaları önemli ama terörün bitmesi en büyük teşvik' dedi.

En büyük teşvik terörün bitmesi
11 MART 2013 PAZARTESİ 08:17
0
1427
0
AA aa

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt'ten helikopterle Van'a giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ferit Melen Havalimanı'nda Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Van Gölü sahilindeki bir otelde düzenlenen programa katılan Bakan Yılmaz, kentte Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında yürütülen projelerle ilgili sunumu izledi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi idare edilmesinin ve ekonomisinin güçlenmesinin bütün bölgelerin yararına olduğunu belirterek, son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarında önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

İnsan odaklı kalkınma anlayışının sonucu olarak insanı ve insana yatırımı merkez alan yeni bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Yılmaz, SODES'in özünde de insanların kendilerini dışlanmış, kıyıda köşede kalmış hissetmeden kalkınma sürecine dahil edilmeleri düşüncesinin hakim olduğunu ifade etti.

Yılmaz, dar bir kesim üzerinden kalkınmayı desteklemediklerine ve kalkınmanın nimetlerini dar bir kesime dağıtma taraftarı olmadıklarına dikkati çekerek, tüm insanlara fırsat eşitliği sunmak istediklerini dile getirdi.

SODES Programı'nın 2013 yılında da devam edeceğini anlatan Yılmaz: “Bizim en değerli sermayemiz insanlarımızdır. Van'ın en büyük sermayesi de ne doğal kaynakları, ne gölü, ne de tarihi eserleridir. En büyük sermayesi insanıdır. İnsan varsa her şeyin değeri var. İnsan varsa tarım, turizm, sanayi var. İnsanın olmadığı, insanın emeği, aklı ile müdahil olmadığı yerde bunların hiçbiri yok" diye konuştu.

Yılmaz, insana yatırım yapıp güçlenmelerini sağlayarak hem Van'ın hem de ülkenin kalkınmasının, zenginleşmesinin sağlanacağına işaret ederek: “Deprem sonrasında Van'da büyük bir umutsuzluk vardı. İnsanlar göç etti ve ekonomik yapıda büyük bir tahribat yaşandı. O dönemde de Van'ın kısa zamanda kalkınacağına inanıyordum. Van'ın şimdi eskisinden çok daha canlı ve güçlü olduğunu görüyorum. Cazibe merkezleri programı kapsamında da Van'da önemli projeler yürütüyoruz. Abalı Kayak Tesisi'ni yaptık, Urartu Müzesi'ni yapıyoruz. Van Gölü'ne gemi alımını da yine bu kapsamda gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi ile Tekstil Kent projelerimiz var. Van dinamik nüfusu ile çok hızlı kalkınmaya aday bir ilimiz. Tüm bunların sonuçlarını da görüyoruz. Van bölgesinde 133 bin kişilik istihdam artışı var. Yeterli mi- Değil, ama iyi bir yolda olduğumuzu görüyoruz. İşsizlik oranına baktığımızda, işsizlik bu bölgede 2009'da 18,4'e kadar yükselmişti, 2012'de bu rakam 8,9 gibi bir değere düştü. Bu gerçekten çok sevindirici” dedi.

Yılmaz, 2002 yılında Van'ın ihracatının 1,4 milyon dolar iken 2012'de 21,7 milyon dolara yükseldiğini bildirerek, kentin büyükşehir olmasının da önemli bir gelişme olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz: “Önümüzdeki dönem İnşallah çözüm süreci ile terörün ortadan kalktığı, huzurun, emniyetin pekiştiği, güvenin, istikrarın hakim olduğu bir ortamda bu ekonomik gelişmemiz çok daha fazla hızlanacak. Bu başarıyı, dünyada ekonomik kriz, Ortadoğu'da birçok siyasi çalkantı, kendi içimizde de terör hadiseleri yaşanırken gerçekleştirdik. Bir de dünyanın nispi olarak krizden çıktığını, Ortadoğu'da siyasi dengelerin daha fazla oturduğunu ve terör belasının ülkemizin gündeminden çıktığını düşünün, o zaman tutabilene aşk olsun. O zaman gerçekten buradaki potansiyeller çok daha hızlı şekilde harekete geçecek. Komşu ülkelerle ticaret ve yatırımda çok farklı yerlere gideceğiz. İnşallah huzur ve güven ortamında bunu çok daha net bir şekilde göreceğiz. Her zaman söylüyorum, terörün bitmesi en büyük teşviktir. Teşvik politikaları önemli ama terörün bitmesi en büyük teşvik. İnşallah bütün kesimlerin desteği, siyasi partilerin, halkımızın, insanımızın desteği ile bu süreci de Türkiye aşacak. Er veya geç aşacak ve bölgelerimiz hak ettikleri yere kavuşacaklar."

Programın ardından cazibe merkezleri programı kapsamında valilik tarafından alınan deniz otobüsüne binen Yılmaz, Van Gölü'nü kullanarak Edremit ilçesinden Van İskelesi'ne geçti.

Yılmaz, daha sonra Van Kalesi yakınında yapımı devam eden Urartu Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın