KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

En çok artış bingöl'de

Altın emlak'ın genel müdürü mustafa hakan özelmacıklı, eylül ayındaki konut satış rakamları açıkladı. illere ve yabancılara göre konut satış sayılarını da değerlendiren altın emlak genel müdürü özelmacıklı; en çok artış yaşanan şehrimiz yüzde 64 ile bingöl

En çok artış bingöl`de
24 EKİM 2017 SALI 23:38
0
4117
0
AA aa

Türkiye genelinde konut satışları 2017 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 23 bin 471 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 13 bin 945 konut satışı ve yüzde 9,9 pay ile Ankara, 7 bin 575 konut satışı ve yüzde 5,4 pay ile İzmir izledi.

“TAPU HARCI İNDİRİMİ SATIŞLARI TETİKLEDİ”

Altın Emlak'ın Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, Eylül ayındaki konut satış rakamları ile ilk defa 140 bin 298 sayısı ile rekor kırıldığını belirterek; “Tapu harcı indiriminin son ayı olduğu için Eylül ayında bu yoğun satış hareketleri gerçekleşti. Bu rakamlarda konut satışında rekor kırılmış oldu. Ayrıca yabancılara satışta da 2 bin rakamı geçilerek bu senenin rekoru kırıldı” dedi.

İllere ve yabancılara göre konut satış sayılarını da değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü; “En çok artış yaşanan şehrimiz yüzde 64 ile Bingöl, en çok düşüş yaşanan şehrimiz ise eksi yüzde 64 ile Van olduğunu görüyoruz. Yabancılara satışta ise, Suudilerin konut tercihlerinde Türkiye sevdası artarak devam ediyor. Buna göre ilk 9 ayda Suudilere yapılan satış 2016'da bin 287 den, 2017'de 2 bin 307'ye çıkarak yüzde 79 artış gösterdi” diye konuştu.

“YENİ YAPILARDA İNŞAAT MALİYETİ ARTIYOR”

Bina inşaatı maliyet endeksinin son bir yılda yüzde 17.1 arttığını belirten Özelmacıklı; “İşcilik ve malzeme girdilerindeki maliyet artışları yeni yıl itibarı ile inşaa edilen yeni konut fiyatlarını etkileyecek. Bu durum 2'nci el konuta olan talebi artıracak. Önümüzdeki dönemde satışlarda 2'nci el konutların payının artacağını göreceğiz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2025
18:39
12 Bingölspor için Ankara`da toplanacaklar
12 Bingölspor için Ankara'da toplanacaklar
12 Bingölspor'un geleceğini yakından ilgilendiren toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, şehrin önde gelen isimleri ve kulüp yönetiminin katılımıyla 22 Mayıs 2025 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
21.05.2025
18:07
Bingöl`de havalar aniden ısınacak!
Bingöl'de havalar aniden ısınacak!
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte özellikle perşembe gününden sonra bunaltan sıcaklar etkili olacak. Bingöl'de termometreler bir anda 5-6 derece artacak. Asıl sıcak hava dalgası temmuz ve ağustos ayında gelecek.
21.05.2025
18:06
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Bingöl'de jandarma ekiplerince durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, bir şahsın üzerinde 124,84 gram bonzai ele geçirildi.
21.05.2025
18:05
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Bingöl'ün Solhan ve Adaklı ilçelerinde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan kaya blokları için çalışma başlatıldı.
21.05.2025
18:04
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 1 adet tabanca ve 1 adet de yivsiz av tüfeği ele geçirildi.
21.05.2025
18:03
Bingöl`de tır devrildi, kurbanlıklar telef oldu!
Bingöl'de tır devrildi, kurbanlıklar telef oldu!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kurbanlıkları taşıyan tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı. Kazada onlarca koyun telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın