KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

En fazla koyun, en az keçi besliyoruz

TRB1 bölgesinde bulunan Bingöl’de en fazla koyun, en az ise keçi besleniyor. Yetiştiriciler, koyundan sonra en fazla sığır besiciliğine önem veriyor.

En fazla koyun, en az keçi besliyoruz
24 EYLÜL 2014 ÇARŞAMBA 06:51
0
1912
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, TRB1 Bölgesinde hayvan sayısı açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Bingöl'de 321 bin 56 koyun, 146 bin 58 sığır, 151 bin 753 keçi bulunuyor. Bölge illeri arasında sığır yetiştiriciliğinde Elazığ, keçi yetiştiriciliğinde ise Bingöl birinci sırada yer aldı.

Türkiye'de büyükbaş hayvan sayısı ise 2014'ün Mayıs ayında 14,9 milyon baş olarak kaydedilirken, TRB1 bölgesinde yer alan illerde hayvan sayısı şöyle yer aldı: “ Malatya: Sığır sayısı 137 bin 368, koyun sayısı 302 bin 119 ve keçi sayısı 65 bin 957. Elazığ'da: Sığır sayısı 160 bin 897, koyun sayısı 432 bin 613 ve keçi sayısı 72 bin 198. Bingöl'de: Sığır sayısı 146 bin 58, koyun sayısı 321 bin 56 ve keçi sayısı 151 bin 753. Tunceli'de: Sığır sayısı 37 bin 62, koyun sayısı 398 bin 824 ve keçi sayısı126 bin 931.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın