KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

En güvenilir liman altındır

Döviz ve altın kurundaki artışı değerlendiren kuyumcu esnafı, en güvenilir yatırımın altın olduğunu vurguladılar.

En güvenilir liman altındır
14 OCAK 2017 CUMARTESİ 02:26
0
1668
0
AA aa

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Dolarınızı bozdurun, yatırımlarınızı TL'ye ya da altına yapın” çağrısına uyanların kazandığını söyleyen kuyumcu esnafı, dövizde yaşanan belirsizliğin dış güçlerin Türkiye üzerindeki bir oyunu olduğuna dikkat çekti.

Konuyla hakkında konuşan Bingöllü kuyumcu esnafı, altın satışlarının düştüğünü ancak altına yatırım yapan her zaman kazandığını söylediler.

Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran, altının şu an son yılların en yüksek seviyesinde olduğunu belirterek, bu yükselişin arkasında yatan nedenin son 15 günde doların dünya ekonomisindeki etkileri olduğunu belirtti.

Doların yükselmesiyle altın fiyatlarında da artış yaşandığını söyleyen Devran, "Doların düşeceğine inanıyorum. Çok kısa bir zaman içinde dolar düştükten sonra altın fiyatının da oturacağına inanıyorum. Altın, dolara bağlı olduğu için yükseldi. Şu an alışverişimizi etkiliyor ama bu ortamda altını satıp kazananlar var. Şu an altını satanlar kazanıyor, ama altın alımı da biraz düşük. Bu,  piyasayı ve bizi etkiler tabi." dedi.

Devran, "En sağlam liman olarak altını görüyorum. Altın her zaman bu seviyelere çıkar. Son günlerde altın 128 TL'den 152 TL'ye çıkması hayra alamet değil. Bu fiyatta kalacağını tahmin etmiyorum, altının düşeceğine inanıyorum." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINI DİNLEYENLER KAZANDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Dolarınızı bozdurun, yatırımlarınızı TL'ye ya da altına yapın' çağrısına destek verdiklerini ifade eden Devran, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını destekliyoruz. Doları bozup altına yönelin çağrısı, bence olumlu bir çağrıydı. Şu an Cumhurbaşkanımızın dediği çıktı, altın kazandırdı. " diye belirtti.

Dövizdeki yükselişin, 15 Temmuz'dan sonra ülke üzerinde oynanan oyunların bir başka versiyonu olduğunu vurgulayan Devran, "Şu an bu anlamda bizim üzerimize geliyorlar ama bunu başaramayacaklar. Çok kısa zaman sonra bu durum düzelecek, biz buna inanıyoruz. Kuyumcular olarak temennimiz herkesin altına yönelmesidir." diye konuştu.

"ÜLKEMİZDE DOLAR ÜZERİNDEKİ OYUNLAR BAZI SIKINTILAR DOĞURABİLİR"

Altın, TL karşısında son zamanların en yüksek seviyesine çıktığını ifade eden Heybetullan Akbana isimli kuyumcu ise şöyle konuştu: "Emtiada en güvenilir liman altındır. Herkesin bildiği gibi güzel bir yatırımdır ve sonraki dönemler için kazandıracak bir araç olduğunu görüyoruz. Ons bakımından dünya piyasasına bakarsak altın en düşük seviyelerde şu anda. Altında yatırımının çok doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Altın fiyatı bugün çok yüksek tabi ki, bunun ne olacağını kimse tahmin edebileceği bir şey değildir. Altın, bir yatırım aracı olduğu için bir sonraki dönemlerde de yükselebileceğine inandığım için bazı düzeltmeler olabilir, geri gelme olabilir. Yani bu da dolar endeksli olduğu için kurda biraz gevşeme yapabilir. Dolar tekrar bir atak yapar mı? Bilemeyiz. Ülkemizde dolar üzerinde yaşanan oyunlar var, bazı sıkıntılar doğurabilir. Biz altının, güzel bir tercih olacağına inanıyoruz şu an için."

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız kalmasının ardından ekonomiye yönelik saldırıların arttığına işaret eden Akbana, bu saldırılara karşı da toplum olarak bir ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın