KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

En iyi şekilde hazırlayın!

24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla düzenlenen programda öğretmenlere seslenen Vali Köşger, “Size sağlanan fiziki imkânları en iyi şekilde kullanarak, size emanet edilen kuşakları, gelecek döneme en iyi şekilde hazırlayacaksınız.” dedi.

En iyi şekilde hazırlayın!
24 KASIM 2016 PERŞEMBE 22:22
0
2018
0
AA aa

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde program düzenledi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin ülkenin geleceğini aydınlatmak için kendilerini feda edip güzel neticeler ortaya çıkardığını söyledi.

Vali Köşger, “Öğretmenler ile ilgili söylenecek çok güzel şeyler var. Hepsini söylemek mümkün değil. Öğretmen Marşı'nda da var, ‘Alnımızda bilgilerden bilgilerle bir çelenk ile cehaletin karanlığına karşı mücadele eden bir yiğit erdir Öğretmen.' Biz öyle biliriz. Cehaletin karanlığını aydınlatmak üzere, kendisi yanarak başkasını aydınlatan mum metaforu verildi. Öğretmenlerimiz hakikaten de öyle. Başkalarını aydınlatmak için, ülkenin geleceğini aydınlatmak için kendilerini feda edip güzel neticeler ortaya çıkarıyorlar.  Hepimiz ölümlüyüz ki bu kaçınılmaz. Önemli olan ne için hayatımızı feda ettiğimizdir. Öğretmenlik mesleği o kadar güzel bir meslek ki, Mevlana'dan örnek verecek olursak, bir mum başka bir mumu yakmakla kendi aydınlığından bir şey kaybetmez. Bilgilerini gelecek nesillere aktarırlar. Kendilerinden hiçbir şey eksilmez, ölüm ise hepimizin başına gelecek. Hoş gelmiş, sefa gelmiş. Öğretmenlik gibi kutsal bir meslekle ömrümüzü harcamış olmak bir bahtiyarlık meselesidir.” dedi.

ENGİN: “ASLA TAVİZ VERMEMELİYİZ”

Programda konuşan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise, çocukların en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında öğretmenlere seslenen Engin, şunları söyledi: “Unutmayalım ki bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve bütün güzel şeyleri bir öğrencinin davranışlarına yansıtması yıllar süren bir çabanın sonucu iken; bu güzel davranışların, kazanılan bütün iyi huyların hepsinin bazen bir anda kaybolduğuna ve bütün emeklerin yerle bir olduğuna da şahit oluruz. Karşılaştığımız bu olumsuzluklar şüphesiz ki meslekî şevkimizi de kırmaktadır. Ancak sabır ve azim biz öğretmenlerin zorluklar karşısındaki en önemli gücüdür. Hiçbir başarı kolay elde edilmez. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetleridirler. Her bir öğrencinin gelecekte değişik görev ve yetkilerde olacağını, değişik iş alanlarında çalışarak milletine karşı sorumluluklarım yerine getirmeye çalışacağını düşünürsek, gelecekteki izlerimizin bugünden atıldığını anlarız.”

“BİR HARF YÜKÜ BİR DAĞ YÜKÜ GİBİDİR”

“Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa elbette ki bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir.” Diyen Engin, “Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır sevgili öğretmen arkadaşlarım. Hepinizi bu anlamlı günümüzde saygıyla selamlıyor ve öğretmenler gününüzü en içten diklerimle kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Çeşitli etkinliklerle son bulan programa, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, Bingöl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve SKT temsilcileri katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın