KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ekim 2026 Salı

En İyi Yarışma Ruhu Ödülünü Kazandılar

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması düzenlendi. İstanbul'da yapılan yarışta finale kalan Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Takımı, En İyi Yarışma Ruhu Ödülü kazandı.

En İyi Yarışma Ruhu Ödülünü Kazandılar
10 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 19:36
0
1847
1
AA aa

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl Türkiye genelinde 47 üniversiteden 75 takım kayıt yaptırdı. Tüm başvurular, belirlenen kriterler doğrultusunda, jüri ve Teknik Danışma Kurulu tarafından titizlikle değerlendirilerek finalist takımlar belirlendi. Bu takımlar arasından Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de bulunduğu 24 takım ön elemeyi geçerek finale kalma başarısı gösterdi.

İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin gösterdiği başarının kendilerini sevindirdiğini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi olarak 2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda “En İyi Yarışma Ruhu Ödülü” kazanan İnşaat Mühendisliği öğrencilerimizi ve onları yetiştiren danışman hocamızı tebrik ediyorum” dedi.

Kuvvetli yer hareketlerinden herhangi birinde yıkılmayan binalar arasından, değişik parametrelerle değerlendirilen yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile en iyi yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirildi. Büyük yarışma finaline İstanbul Osmanlı Arşivleri ev sahipliği yaptı. Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Mehrzad Mohabbi önderliğinde öğrencilerimiz Fatih Gündoğdu, Azat Birkan, Abdulsemet Altuğ ve Muhammed Nur Kaçmaz'dan oluşan takımımız, 2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda “En İyi Yarışma Ruhu Ödülü” kazandı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması, inşaat mühendisliği öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı ve maket yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunma ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla deprem bilincini ve depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini artırmanın en etkili ve prestijli yollarından biri olarak görülmektedir. Konsepti ve mekanizması ile birlikte Türkiye'de ve dünyada büyük yankı uyandıran DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması hem ulusal hem de uluslararası arenada birbirinden prestijli ödüller vermektedir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43156)
11 Nisan 2019 Perşembe 07:14
Bravo hepinize
12.10.2026
22:50
İŞKUR`dan üniversite öğrencilerine 19 bin 250 TL destek!
İŞKUR'dan üniversite öğrencilerine 19 bin 250 TL destek!
İŞKUR Gençlik Programı'nın 2026-2027 dönemi kontenjanı 150 bin öğrenciye çıkarıldı. Günlük 1.375 TL ödeme yapılacak programda, ayda 14 gün katılım sağlayan öğrenciler 19 bin 250 TL gelir desteği alabilecek. Başvuru takvimi için üniversitelerin duyuruları takip edilecek.
12.10.2026
22:48
Depremi yaşayan Bingöllü lise öğrencisi arama kurtarma robotu geliştirdi
Depremi yaşayan Bingöllü lise öğrencisi arama kurtarma robotu geliştirdi
Bingöl'de Karşıyaka Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emir Azam Alban, arkadaşlarıyla 4-5 aylık çalışma sonucunda arama kurtarma robotu prototipi geliştirdi. Altı tekerlekli robotun, deprem enkazları ve maden sahaları gibi insanların girmesinin tehlikeli olduğu alanlarda kullanılması hedefleniyor.
12.10.2026
21:38
Genç Köprüsü`nde feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı
Genç Köprüsü'nde feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı
Bingöl'den Genç ilçesine doğru seyir halinde olan otomobilin Genç ilçesi girişindeki Murat Köprüsü'nde kontrolden çıkarak bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın