KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

En üzücü soru: 'ne kadar ücret alıyorsunuz

AKUT’u ziyaret eden Vali Köşger ve Başkan Barakazi’ye çalışmalar hakkında bilgi veren Buzrul, kendilerini en çok üzen durumun ‘ne kadar ücret alıyorsunuz’ sorusu olduğunu belirterek, “Tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Burada hiçbir arkadaşımız ücret almıyor” dedi.

En üzücü soru: `ne kadar ücret alıyorsunuz
06 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:29
0
3425
0
AA aa

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Arama Kurtarma Ekibi'ne (AKUT) ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Arama Kurtarma Ekibi'ne (AKUT) ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bingöl AKUT ekibinin gerçekleştirdiği arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili sunumu izleyen Vali Köşger ve Başkan Barakazi, daha sonra ekibin sahip olduğu ekipmanları yerinde inceledi.

Ziyarette Vali Köşger ve Başkan Barakazi'ye bilgi veren AKUT Bingöl Ekip Lideri Ahmet Buzrul, “2003 yılında kurulan ekibimiz Türkiye'nin 3'üncü Doğu'nun ilk Akut ekibi. 23 gönüllümüz ile özellikle doğu illerimizde olmak üzere tüm Türkiye'de göreve gidiyoruz. 2 kar motoru, 1 kurtarama botu, 1 araç, 1 kesme ayırma aleti ve birçok arama kurtarma ekipmanı ile Türkiye'de en çok ekipmanı bulunan 3. ekibiz. Her Çarşamba günü rutin olarak toplanarak eğitimler gerçekleştiriyoruz. Her an göreve hazırız” dedi.

Kendilerini en çok üzen durumun ne kadar ücret alıyorsunuz sorusu olduğunu dile getiren Buzrul, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar 197 operasyona katıldık ve bu operasyonlarda 233 insanı ve 210 hayvanı kurtardık. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Burada hiçbir arkadaşımız ücret almıyor. Aksine buradaki ekipmanlarımızın çoğunu kendi paralarımızla aldık. Ancak insanların bizlere ‘Ne kadar ücret alıyorsunuz' diye sormaları bizleri derinden üzüyor. Biz bu çalışmalarda asla ve asla para talep etmiyoruz. İnsan canı kurtarmak için para istemek ne kadar etik değilse, bizlere bu sorunun sorulması da o kadar etik değildir” diye konuştu.

Bingöl AKUT ekibinin eğitim alanlarında da incelemelerde bulunan Vali Köşger ve Başkan Barakazi, AKUT ekibine çalışmalarında başarılar diledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın