KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları

Elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri, her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları
19 ARALIK 2018 ÇARŞAMBA 04:00
0
3090
0
AA aa

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi. 

EPDK'nin konuya ilişkin kararları, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmek üzere ResmiGazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 Buna göre, elektrikte güvence birim bedellerinin sanayi ve ticarethane abone grupları için kilovatsaat başına 84,8 lira, mesken için 29,8 lira, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 lira olmasına karar verildi.
 
Kurul tarafından elektrikte kesme-bağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 lira olması kararlaştırıldı.
 
Sayaç kontrol bedelleri de her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, 1 Ocak 2019'dan itibaren direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için kontrol bedelinin 22,1 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için de 27,9 lira olması kararlaştırıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl`de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül`de
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
08.09.2026
15:05
Bingöl`de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 5 bin 176 kök kenevir/skunk bitkisi, 430 gram esrar, 104 kilogram tütün, silah ve yüzlerce mühimmat ele geçirilirken, aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın