KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları

Elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri, her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları
19 ARALIK 2018 ÇARŞAMBA 04:00
0
2115
0
AA aa

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi. 

EPDK'nin konuya ilişkin kararları, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmek üzere ResmiGazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 Buna göre, elektrikte güvence birim bedellerinin sanayi ve ticarethane abone grupları için kilovatsaat başına 84,8 lira, mesken için 29,8 lira, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 lira olmasına karar verildi.
 
Kurul tarafından elektrikte kesme-bağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 lira olması kararlaştırıldı.
 
Sayaç kontrol bedelleri de her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, 1 Ocak 2019'dan itibaren direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için kontrol bedelinin 22,1 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için de 27,9 lira olması kararlaştırıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2025
17:16
GGC`DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ`NE ZİYARET
GGC'DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ'NE ZİYARET
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve beraberindeki heyet, Bingöl basın Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette, her iki kuruluş arasında karşılıklı destek ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirildi.
26.10.2025
17:12
Bingöl Veteranlar Antalya`da Şampiyon Oldu!
Bingöl Veteranlar Antalya'da Şampiyon Oldu!
Antalya'da 22-27 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen 'Efsaneler Master Cup' futbol turnuvasında büyük bir başarıya imza atan Bingöl Veteranlar Futbol Takımı, şampiyonluk kupasının sahibi oldu.
26.10.2025
16:59
Ormangören:
Ormangören: 'Köylerimizin sorunlarını takip edeceğiz'
Beraberindeki heyetle Karlıova köylerini ziyaret eden DEM Parti Bingöl Eş Başkanı Sedat Ormangören, bölge halkının özellikle altyapı, içme suyu, mezra yolları, kilit taşı eksikliği ve sağlık personeli yetersizliği konularında sıkıntılar yaşadığını belirtti.
26.10.2025
15:06
Bingöl`de ürküten sarsıntı!
Bingöl'de ürküten sarsıntı!
Komşuda yaşanan deprem Bingöl'de de hissedildi. Sarsıntı, yüksek katlarda paniğe neden oldu.
25.10.2025
16:49
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5`e Çıktı
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5'e Çıktı
Ligin 8. Haftasında konuk ettiği Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfatspor'u bitiş düdüğüne dakikalar kala kaydedilen golle mağlup eden 12Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatmakla kalmayıp, en yakın rakibi Niğde Belediyespor'la aradaki puan farkını 5'e çıkararak rahat bir nefes aldı.
25.10.2025
16:47
Bingöl`de 750 öğrenciye forma desteği
Bingöl'de 750 öğrenciye forma desteği
İstanbul'da faaliyet gösteren BİNYAD Derneği tarafından başlatılan 'Çocuklarımız Formasız Kalmasın' kampanyası kapsamında Bingöl'deki 750 öğrenciye forma hediye edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın