KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları

Elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri, her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları
19 ARALIK 2018 ÇARŞAMBA 04:00
0
2877
0
AA aa

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi. 

EPDK'nin konuya ilişkin kararları, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmek üzere ResmiGazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 Buna göre, elektrikte güvence birim bedellerinin sanayi ve ticarethane abone grupları için kilovatsaat başına 84,8 lira, mesken için 29,8 lira, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 lira olmasına karar verildi.
 
Kurul tarafından elektrikte kesme-bağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 lira olması kararlaştırıldı.
 
Sayaç kontrol bedelleri de her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, 1 Ocak 2019'dan itibaren direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için kontrol bedelinin 22,1 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için de 27,9 lira olması kararlaştırıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın