KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2025 Perşembe
°C

Enerji Üretim Çalışmaları Devam Ediyor

Bingöl Belediyesince katı atık depolama tesisindeki çöpü elektrik enerjisine dönüştürmek amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Enerji Üretim Çalışmaları Devam Ediyor
19 HAZİRAN 2018 SALI 22:34
3
1883
5
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, katı atık düzenli depolama sahasında entegre tesis, saha işletmesi, ön ayrıştırma, çöpten enerji üretimi ve fermantasyon tesisi kurulması çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Barakazi, “Daha önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz katı atık depolama alanında çalışmalarını sürdüren yüklenici firma, çöpün üzerini toprak örtüleme sistemiyle kapattı.  Çalışmalar kapsamında çöp altı gaz alma sistemi tamamlandı. Drenaj kanalları faal hale getirilerek, kül stok alanı tamamen toprak ile kapatıldı” dedi.

“YILSONUNA KADAR ENERJİ ÜRETİLECEK”

Santral kurulumu, gaz toplama balonu, gaz yıkama ünitesi, ayrıştırma üniteleri, fabrikasyon sistemi kurulum çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Barakazi, fermantasyon yöntemiyle elektrik enerjisi üretileceğini söyledi.

Katı atık depolama tesisinde günlük olarak depolanan 240 ton çöpün elektrik enerjisine dönüştürüleceğini ifade eden Barakazi, yılsonuna kadar enerji üretiminin hedeflendiğini ifade etti.

Barakazi, “Yatırımın hayata geçirilmesiyle birlikte ilk etapta 1 megawatt enerji üretilecek. Hem çevre kirliliğini ortadan kaldırıyoruz hem de dışa bağımlı olduğumuz enerjiyi yerinde üretiyoruz. Çevre dostu yatırımla birlikte hem doğamızı koruyacağız hem de belediyemizin gelir kalemlerine bir yenisi ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29003)
20 Haziran 2018 Çarşamba 11:27
Tesise yakın köylerde hala koku var bitecek dediniz koku hala var yakında bütün köyler hastalık kapacak bununla ilgili cvp bekliyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28988)
20 Haziran 2018 Çarşamba 01:26
E N E R J İ Halla halla bu ne enerjiymiş 24 hazirana kadar yetişseydi belki seçimde fark ederdi sanki bana göre bingöl halkı bu defa enerjisini gösterir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28985)
19 Haziran 2018 Salı 23:28
Anlayacağın Yücel Barakazi Başkanın 1 yıldan az vakti kaldı hala VAAT hala VAAT..
Ha açtık ha açıyoruz yav dur hele açacağız deyip koltuğu kaybedip memlekete bir daha giremiyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28984)
19 Haziran 2018 Salı 23:27
HACI KETANALP döneminden beri aynı terane.. Serdar bey geldi yaptık yapıyoruz yapacağız.
Yücel bey geldi açtık açıyoruz ha açacağız vs vs .. Bu daha ne ki butün projeleriniz oyle.
Ünlü Bir Video var 'ula oğlim hani nerede?'
1- Faytonların,
2-Mesire alanların
3- Bisiklet Yolların
4- Kahvehane işgalleri vaadin
5- Atık Tesisin
6- Çapakçur Rekreasyon Alanın
daha say say bitmezde .. soruyorum şimdi 'ULA HANİ NEREDE?'
1 yıldan az vaktin kaldı Hala Vaat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29085)
22 Haziran 2018 Cuma 00:48
@Misafir Kullanıcı aynen çok güzel yazmışsın
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın