KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Engellere takılmayın!

16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin açıklama yapan Bingöl Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tüz, engelli vatandaşların uygun bir salonda oy kullanabilmeleri için YSK’ya başvurmasını istedi.

Engellere takılmayın!
21 ŞUBAT 2017 SALI 21:30
0
2478
0
AA aa

Referandum oylaması için seçmen listelerinin askıya çıktığını anımsatan Tüz, “Listeler 18 Şubat 2017 8:00 - 26 Şubat 2017 17:00 arasında askıda kalacak. Bu süre içinde seçmen listesinde olmayanlar da kaydını yaptıracak. Engelliler olarak bizler de her seçim döneminde oy kullanamamaktan dolayı sıkıntıya giriyoruz. Çünkü bina engelleri sebebiyle engelliler ya binaya hiç giremiyor ya da 3. 4. kattaki bir sandığa verilen engelli oyunu kullanabilmek için kucakta taşınmak zorunda bırakılıyor” dedi.

Engelli vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yapılması gerekenleri sıralayan Tüz, şunları söyledi: öncelikle ‘yurt içi seçmen sorgulamadan' kimlik bilgilerinizi girerek sistemde engelli olarak kayıtlı olup olmadığınıza bakmamızdır. Sistemde engelli seçmen olarak kayıtlıysanız, engellilik durumu (görme veya ortopedik)  var olarak görünecektir. Kayıtlı değilseniz ‘engelli beyan durumu' formu indirip doldurarak kimlik fotokopisi ile bizzat veya bir yakınınız aracılığıyla ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna gönderilmek üzere mahalle muhtarlığına başvurmanız gerekmektedir. Ayrıca her ihtimale karşı mahallenizde okulun engelliye uygun olmadığını biliyorsanız sistemde engelli olarak kayıtlı görünün ya da görünmeyin yine de mağduriyet oluşabiliyor. Her yerde engelliye uygun girişli bina verilmiyor. Bunun önüne geçmek için de YSK ilçe seçim kuruluna  X  okulunda engelli girişi uygun bir salonda oy kullanabilmem için gerekli düzenlemeyi yapmanızı arz ederim şeklinde bir dilekçe yazıp vermeniz yeterli olacaktır. Bu işlemleri şimdi yapmanız ilerde mağdur olmanızı önleyecektir. Son olarak Bir birey olarak tüm engelli arkadaşlarımızın vatandaşlık görevlerini yerine getirmeli sandığa mutlaka gidip oyuna sahip çıkıp oyunu kullanmalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
17:55
Bingöl`de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de geliştirilen 'Bingolde.com' mobil uygulaması, şehirdeki işletmelerden ilanlara kadar birçok hizmeti tek platformda buluşturarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın