KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Engelli Kadınlar, İlimizde Ötekileştirilmektedir

Gündüz, 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Engelli kadınlar ilimizde halk tarafından damgalanmakta, dışlanmakta ve ötekileştirilmektedirler dedi.

Engelli Kadınlar, İlimizde Ötekileştirilmektedir
08 MART 2019 CUMA 19:58
0
2033
2
AA aa

Toplum içerisinde kadın olmanın zorluğuna vurgu yapan Gündüz, engelli kadın olmanın ise daha zor olduğuna dikkat çekti. Gündüz, “Toplum içerisinde kadın olmanın çeşitli zorlukları vardır. Bu yapı içerisinde engelli kadın olmak ise çok daha zordur. Engelli kadınlar eğitim alma, evlenme, çocuk sahibi olma, çocuk bakımını gerçekleştirme bir işe girme gibi rollerini yerine getirirken engelinden dolayı güçsüzleşmekte toplum tarafından çeşitli olumsuz tutumlarla karşılaşmaktadır. Engelli kadınlar ilimizde halk tarafından damgalanmakta, dışlanmakta ve ötekileştirilmektedirler. Bu durum toplumun engelli kadınları, onların özelliklerini, sorunlarını ve gereksinimlerini yeterince iyi tanımamaktan kaynaklanmaktadır. Genelde engelli kadınların güçleri küçümsenmekte, pek çok konuda başarılı olamayacakları sanılmaktadır. İstihdam oranları ele alındığında ülkemizde çalışan engelli kadın oranının son zamanlarda yükseliş gösterdiği görülmektedir. Bu sayede yaygın geleneksel kültürün benimsediği ‘engelli kadının yeri evidir' anlayışı yavaş yavaş etkisini yitirmeye başlamıştır. Ancak engelinden dolayı iş sahası oluşturulamayan veya engel durumuna yönelik iş sahası bulunmayan engelli kadınlar ise işsizlik sorunuyla mücadele etmektedir. Yapılması ön görülen çalışmalar sayesinde ortaya çıkan bu sorunun çözüme ulaştırılması beklentilerimiz arasındadır.

 “Engelli Kadınların En Büyük Mücadelesi Kadına Yönelik İhmal Ve İstismardır”

Engelli kadınların mücadele ettiği en önemli konulardan biri de kadına yönelik ihmal ve istismardır. Engelli bireyler, yüksek oranda fiziksel, duygusal ve cinsel her türlü istismara uğramaktadırlar. Engelli kadına yönelik istismar oranının, engelli olmayan kadınlarla benzer şekilde hatta bazen daha yüksek oranda olduğu, engelli kadınların duygusal, fiziksel ve cinsel istismara daha uzun süre maruz kaldığı bilinmektedir. Engelli kadınlar diğer kadınlara oranla daha güçsüz oldukları, kendini ifade etmede güçlük çektikleri, toplum tarafından horlandıkları ve küçük görüldükleri, kimsenin kendilerine inanmayacağını düşündükleri için yabancılar, yeni tanışılan kişiler, arkadaşlar, aile dostları hatta akrabalar tarafından cinsel istismara maruz bırakılmaktadırlar. Kadın kutsallığını İslamiyet'ten alip cennet ile müjdelenen en güzel varlıklardan biridir. Allah'ın kadına vermiş olduğu birçok meziyetler bir annenin ayağı altında saklıdır. Kadın İslam'da bu kadar değer bulmuşken biz de bu emaneti en iyi şekilde koruyarak onlara sahip çıkalım. Engelli kadınlarımızı koruyup gözetmek bizim aslı vazifemizdir. Bu vesile ile tüm emekçi kadınlarımızın kadınlar gününü kutlar Altı nokta körler derneği ailesi olarak engelsiz yarınlar diliyoruz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41138)
09 Mart 2019 Cumartesi 11:02
Gündüz bu bayanın adı mı, soyadı mı? Adıysa soyadı nedir, soyadıysa adı nedir ve kimdir bu?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41108)
08 Mart 2019 Cuma 20:59
Bizim halkimiz kötülükten baska neye yaramiski ya iftira ya asaglanma
Birde müslümaniz derler
Nasil müslüman liksa bu
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:53
176 kişinin öldüğü Bingöl depreminin üzerinden 21 yıl geçti
176 kişinin öldüğü Bingöl depreminin üzerinden 21 yıl geçti
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 1 Mayıs 2003'te 6.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlatarak, 'Bu acıların bir daha yaşanmaması ve oluşabilecek hasarların en aza indirilmesi için asıl önemli olan depremden önce alınacak tedbirlerdir' dedi.
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın