KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Engelli kursiyerleri şaşırtan sürpriz

Bayraktar: 'Engelli katılımcılarımız çok hevesliler. Katıldıkları kurslarda çok güzel işler çıkarıyorlar, yeni eserler yapmayı öğreniyorlar. Bu kadar hevesleri varken, bizler de bu özel günde onlara bir sürpriz yapmak istedik. Birlikte pasta kesip balon uçurduk. Onların yaşadığı mutluluk, gözlerine yansıyan heyecan ve hissettikleri o sahiplenilme duygusu maddiyatla ölçülemeyecek değerdedir.'

Engelli kursiyerleri şaşırtan sürpriz
03 ARALIK 2021 CUMA 14:49
5
2143
1
AA aa

Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Aile Destek Merkezi-2'de “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle düzenlenen kurum içi etkinlik, engelli kursiyerlere moral oldu. Engelli iki kursiyere sürpriz yapılan merkezde, önce pasta kesildi, ardından balon uçuruldu.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte yaşadığı mutluluğu “İlk defa böylesi bir günde pasta kesiyorum” diyen engelli kursiyerlerden Ayşe Aymaz: “Çok mutlu oldum. İlk defa engelliler gününde böyle güzel bir sürprizle karşılaşıyorum. Koordinatörümüze, hocalarımıza, kursiyer ablalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Algılama güçlüğü ve zihinsel problemleri bulunan engelli kursiyerlerden Seyran Morkoyun ise çok mutlu olduğunu söyledi. Morkoyun, yakın arkadaşı Ayşe ile empati kurmak için tekerlekli sandalyeye oturdu.

Balonlar, Ayşe ve Seyran'ın kendileri için sağlıklı bir yaşam dilek ve duasının ardından uçuruldu.

Aymaz: “Kendimi burada iyi hissediyorum”

Haftanın belirli günlerinde rehabilitasyon merkezine gittiğini, belirli günlerde de diyaliz merkezine gittiğini anlatan Ayşe Aymaz: “Bir tesadüf sonucu buraya geldim. Katıldığım kurstaki eğitimler sayesinde elimi daha iyi kullanabiliyor, hem fiziki hem de ruhsal olarak kendimi çok daha iyi hissediyorum. Buraya gelemediğim günlerde üzülüyorum. Her fırsatta burada olmak istiyorum. Burası bana çok iyi geliyor. Herkes bizimle özenle ilgileniyor, eğitimde daha fazla pozitif ayrımcılık gösteriyorlar. Keşke buraya daha önceden gelmiş olsaydım. Burada çok mutluyum” dedi.

Bayraktar: “Engelli üyelerimiz bizim için özeldir”

Etkinlik sonrası değerlendirmelerini paylaşan Aile Destek Merkezi-2 Koordinatörü Dilan Bayraktar, dezavantajlı bayanlara yönelik önemli bir hizmet sunan merkezin her alanda yenilikler sunduğunu, kursiyerlere hem maddi, hem de manevi açıdan ciddi katkılar sağladığını anlattı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenledikleri etkinliğin engelli kursiyerler için sürpriz olduğunu ifade eden Bayraktar: “Engelli kursiyerlerimiz Ayşe Aymaz ve Seyran Morkoyun, yakın zamanda buraya gelmeye başladılar ve kısa sürede ortama ayak uydurdular. Onlar için engelli rampalarını inşa ettik, giriş çıkışlarını bu sayede kolaylaştırdık. Katıldıkları kurslarda çok güzel işler çıkarıyorlar, yeni eserler yapmayı öğreniyorlar. Çok hevesliler ve buraya gelemedikleri gün arayıp üzüntülerini paylaşıyorlar. Bu kadar hevesleri varken, bizler de bu özel günde onlara bir sürpriz yapmak istedik. Birlikte pasta kesip balon uçurduk. Onların yaşadığı mutluluk, gözlerine yansıyan heyecan ve hissettikleri o sahiplenilme duygusu maddiyatla ölçülemeyecek değerdedir. Hepimiz yarının engelli adaylarıyız. Kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Sevgiyle aşılamayacak engel yoktur. Bugün hep birlikte mutlu olduk, hep birlikte neşelendik. Engelli bireylerimizi hor görmeden, onlara bir tebessümle dahi moral verebileceğimizi lütfen unutmayalım” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87539)
04 Aralık 2021 Cumartesi 17:09
Çalışılması gereken bir dönemde nelerle uğraşılıyor. Maaş alan ne kadar boş insanlar var
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın