KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Engelli kursiyerleri şaşırtan sürpriz

Bayraktar: 'Engelli katılımcılarımız çok hevesliler. Katıldıkları kurslarda çok güzel işler çıkarıyorlar, yeni eserler yapmayı öğreniyorlar. Bu kadar hevesleri varken, bizler de bu özel günde onlara bir sürpriz yapmak istedik. Birlikte pasta kesip balon uçurduk. Onların yaşadığı mutluluk, gözlerine yansıyan heyecan ve hissettikleri o sahiplenilme duygusu maddiyatla ölçülemeyecek değerdedir.'

Engelli kursiyerleri şaşırtan sürpriz
03 ARALIK 2021 CUMA 14:49
5
2029
1
AA aa

Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Aile Destek Merkezi-2'de “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle düzenlenen kurum içi etkinlik, engelli kursiyerlere moral oldu. Engelli iki kursiyere sürpriz yapılan merkezde, önce pasta kesildi, ardından balon uçuruldu.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte yaşadığı mutluluğu “İlk defa böylesi bir günde pasta kesiyorum” diyen engelli kursiyerlerden Ayşe Aymaz: “Çok mutlu oldum. İlk defa engelliler gününde böyle güzel bir sürprizle karşılaşıyorum. Koordinatörümüze, hocalarımıza, kursiyer ablalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Algılama güçlüğü ve zihinsel problemleri bulunan engelli kursiyerlerden Seyran Morkoyun ise çok mutlu olduğunu söyledi. Morkoyun, yakın arkadaşı Ayşe ile empati kurmak için tekerlekli sandalyeye oturdu.

Balonlar, Ayşe ve Seyran'ın kendileri için sağlıklı bir yaşam dilek ve duasının ardından uçuruldu.

Aymaz: “Kendimi burada iyi hissediyorum”

Haftanın belirli günlerinde rehabilitasyon merkezine gittiğini, belirli günlerde de diyaliz merkezine gittiğini anlatan Ayşe Aymaz: “Bir tesadüf sonucu buraya geldim. Katıldığım kurstaki eğitimler sayesinde elimi daha iyi kullanabiliyor, hem fiziki hem de ruhsal olarak kendimi çok daha iyi hissediyorum. Buraya gelemediğim günlerde üzülüyorum. Her fırsatta burada olmak istiyorum. Burası bana çok iyi geliyor. Herkes bizimle özenle ilgileniyor, eğitimde daha fazla pozitif ayrımcılık gösteriyorlar. Keşke buraya daha önceden gelmiş olsaydım. Burada çok mutluyum” dedi.

Bayraktar: “Engelli üyelerimiz bizim için özeldir”

Etkinlik sonrası değerlendirmelerini paylaşan Aile Destek Merkezi-2 Koordinatörü Dilan Bayraktar, dezavantajlı bayanlara yönelik önemli bir hizmet sunan merkezin her alanda yenilikler sunduğunu, kursiyerlere hem maddi, hem de manevi açıdan ciddi katkılar sağladığını anlattı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenledikleri etkinliğin engelli kursiyerler için sürpriz olduğunu ifade eden Bayraktar: “Engelli kursiyerlerimiz Ayşe Aymaz ve Seyran Morkoyun, yakın zamanda buraya gelmeye başladılar ve kısa sürede ortama ayak uydurdular. Onlar için engelli rampalarını inşa ettik, giriş çıkışlarını bu sayede kolaylaştırdık. Katıldıkları kurslarda çok güzel işler çıkarıyorlar, yeni eserler yapmayı öğreniyorlar. Çok hevesliler ve buraya gelemedikleri gün arayıp üzüntülerini paylaşıyorlar. Bu kadar hevesleri varken, bizler de bu özel günde onlara bir sürpriz yapmak istedik. Birlikte pasta kesip balon uçurduk. Onların yaşadığı mutluluk, gözlerine yansıyan heyecan ve hissettikleri o sahiplenilme duygusu maddiyatla ölçülemeyecek değerdedir. Hepimiz yarının engelli adaylarıyız. Kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Sevgiyle aşılamayacak engel yoktur. Bugün hep birlikte mutlu olduk, hep birlikte neşelendik. Engelli bireylerimizi hor görmeden, onlara bir tebessümle dahi moral verebileceğimizi lütfen unutmayalım” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87539)
04 Aralık 2021 Cumartesi 17:09
Çalışılması gereken bir dönemde nelerle uğraşılıyor. Maaş alan ne kadar boş insanlar var
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın