KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
23 °C Kısmen güneşli

'Engelli maaşları, asgari ücret seviyesine getirilmelidir'

Bütün Engelliler Yardımlaşma ve kalkındırma Derneği Murat Belgin; 'Engelli vatandaşlarımızın bir diğer sorunu ise engelli maaşlarıdır. Bunun çözümü ise engelli maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesidir.'

`Engelli maaşları, asgari ücret seviyesine getirilmelidir`
21 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA 16:36
10
1165
2
AA aa

Bütün Engelliler Yardımlaşma ve kalkındırma Derneği Murat Belgin, engellilerin sorunlarını basın açıklamasında dile getirdi.

Belgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Engellilerin hayatını kolaylaştıracak özellik ve donanıma sahip araçları uygun fiyata almalarını sağlamaktır. Örneğin; otomatik vites, otomatik acil fren sistemi, otomatik takip mesafesi, otomatik cam silecekleri, otomatik uzun-kısa far kontrolü vs. bu özellik ve donanımların mevcut olduğu en uygun sıfır araçların fiyatları bugün itibariyle ortalama 750.000 TL. – 1.500.000 TL. fiyat aralığındandır. Bu araçlarda ÖTV indirimi yapıldığında dahi 400.000 TL- 850.000 TL seviyesinde olacaktır.

Özel Tüketim Vergisi Kanunun 7. Maddesine istinaden yurtdışından ithal edilen ikinci el araçlarda 3 yıl şartı aranmaktadır. Bu ortamda ve bu maliyetlerle yurtdışından 3 yaş altı araç almak imkânsızdır.

Engelli araç alımındaki mağduriyetlerin giderilmesi için ne yapılmalıdır? Engellilerin sıfır araç alımındaki fiyat sınırının en az 1.500.000 TL ye ve 1.600 cc motor hacmi sınırı getirilmelidir. Engeliler için yurtdışından ithal edilebilecek araçların ise yaş sınırı 0-10 yaş arası araçlar olarak değiştirilmelidir.

Engelli vatandaşlarımızın bir diğer sorunu ise engelli maaşlarıdır. Bunun çözümü ise engelli maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesidir.

Engellilerin muhtaçlığının belirlenmesinde hane halkının toplam geliri değil, engelli vatandaşın kendi geliri baz alınarak çözüme ulaşılabilir.

2022 Nisan ayında kapılan EKPSS sınavından bugüne kadar engelli personel ataması yapılmamıştır. Oysaki engelli vatandaşlarımız dört gözle atama beklemektedir. İşkur üzerinden toplamda 1500 yerleştirme yapılmış olup burada da 35 yaş sınırı getirilmiştir. Engelli bireylerin çalışması sadece gelir elde etmek değil, sosyalleşmek, özgüvenini geliştirmek ve potansiyelini kanıtlamak demektir.

Kamu da ortopedik engelli, görme engelli ve işitme engelli olan vatandaşlarımızın yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilmelerinden doğan problemler, “Yardımcı Hizmetler” sınıfından değil kendi mezun oldukları branşlarda istihdam edilmek suretiyle çözülebilir.

Bakıma ihtiyaç duyan tüm engelli vatandaşlarımıza sosyal hizmetler gözetiminde verilen bakım hizmetleri devam ettirilecek. Bakımını üstlenen kişiye verilen maaş yükseltilip en az asgari ücret tutarına getirilip SGK pirimi devlet tarafından karşılanmalıdır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96938)
22 Aralık 2022 Perşembe 09:36
gerçekten engelli kardeşlerimize iyi bi noktaya hitap etmişsin ama bunu duyan olacakmı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96936)
22 Aralık 2022 Perşembe 08:56
Seninde derdin arabadır ha yazıklar olsun...Devletimiz her daim engeli kardeşlerimizin yanında olmuştur olmayada devam edecektir
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın