KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Engelli öğrenciler için sınav tedbirleri

Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, SBS ve PYBS'ye girecek olan engelli öğrenciler için sınav tedbirleri hizmetleri uygulaması başlattı.

Engelli öğrenciler için sınav tedbirleri
12 MART 2013 SALI 08:58
0
2388
0
AA aa

Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda engel durumlarına uygun hizmet alabilmeleri için yeni bir uygulamanın başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda engel durumlarına uygun hizmet alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; okul müdürlüğünün/velinin, bağlı bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmesi zorunludur. Kurum Müdürü Mutalip Gölcüklü tarafından, Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin 2013 Seviye Belirleme Sınavı(SBS) ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı(PYBS) sınavlarında engel durumlarına uygun hizmet alabilmeleri ve bu öğrencilerin sisteme işlenmesi amacıyla gerekli görevlendirmeler yapılarak başvurular alınmaya başlandı" denildi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN VERİLECEK SINAV TEDBİR HİZMETLERİ ŞÖYLE SIRALANDI:

- CD Ortamında Seslendirilmiş Soru Kitapçığı

-Evde Sınav Hizmeti

-Giriş Katta Sınav Salonu

-Hastanede Sınav Hizmeti

-Kodlayıcı, Masa ve Sıranın Öğrencinin Özelliklerine Uygun Olarak Düzenlenmesi

-Okuyucu ve Kodlayıcı

-Resim, Şekil ve Grafik İçeren Soruları Yazılı Olarak Tasvir Eden Soru Kitapçığı

-Tek Kişilik Salon

-18 Punto Soru ve Cevap Kâğıdı

-30 dakika ek süre olarak imkân sunulmaktadır.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER SINAV TEDBİR HİZMETLERİNDEN NASIL YARARLANABİLİR?

Engelli öğrencilerin sınav tedbir hizmetlerinden nasıl yararlanacağı konusunda ise şu bilgiler verildi:

"Okul Müdürlüğü, velinin görüşünü de alarak öğrencinin sınav hizmetiyle ilgili olarak RAM´a yönlendirilmesinden ve takibinden birinci derecede sorumludur. RAM´da yapılacak işlemlerde Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencinin(evde ve hastanede eğitim hizmeti alanlar hariç),kendisinin de bulunması gerekmektedir. Sınavlarda öğrenciler için gerekli tedbirlerin alınabilmesi için; öğrenci velisi tarafından "Özürlü Sağlık Kurulu Raporu", "Özürlü Kimlik Kartı" veya "Özürlü bilgisinin işlendiği Nüfus Cüzdanı”ndan biri ile süreğen hastalığı olan öğrenciler için ise Sağlık Raporunun Aslı veya onaylanmış örneği ile RAM´a başvuru yapılması gerekmektedir. Belirtilen belgelerin aslı, noter tasdikli örneği veya belgeyi düzenleyen ilgili makamca "Aslı Gibidir" onayı alanların dışında herhangi bir rapor veya belge kabul edilmeyecektir. Ancak görme, işitme, zihinsel ve ortopedik engelliler ortaokulları ile yatılı bölge okulu (YBO) müdürlüklerince resmi yazıyla engel durumunu bildirir sağlık kurulu raporunun örneğinin RAM´a gönderilmesi halinde raporun aslı istenmeyecektir. Üzerinde tahribat, silinti ve kazıntı olan raporlar geçersiz sayılacaktır. Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilere RAM tarafından, MEBBİS-RAM Modülüne işlenen bilgiler doğrultusunda sınav hizmeti verilecektir. Başvuru yapıldıktan sonra başvurunun sisteme işlendiğine dair belge öğrenci velisi tarafından RAM görevlisinden alınacaktır. Sistemde bilgileri yer almayan öğrencilere bu hizmet verilmeyecektir. Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin velileri, öğrenci nüfus cüzdan fotokopisi ile okullardan alacakları öğrenci belgesi ve resmi yazı ile birlikte bağlı bulunduğu RAM´a başvurmaları gerekmektedir. Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin velileri, konu ile ilgili işlemlerin tarihlerine ilişkin bilgiyi bağlı oldukları okullarından öğrenebilecekler. Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç-gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabileceklerdir." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın