KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Engelli sorunları aşılmıyor

Bingöl’de yıllardır çözüm bekleyen engelli vatandaşların sorunları aşılmak bilmiyor. Engelli sarı bandı, trafik ışıklarının sesli olmaması, kaldırım işgalleri, şehir içi taşımacılıktaki zorluklar, çalışmayan panoramik asansörler, sağlık alanında yaşanan zorluklar ve daha birçok sorun güncelliğini korurken, yetkililer nezdinde yılda bir kez yapılan basın açıklamalarıyla anılan engelliler, sorunlarının aşılamamasından dert yanıyor.

Engelli sorunları aşılmıyor
14 MAYIS 2015 PERŞEMBE 00:05
0
1926
0
AA aa

 Bingöl Online - Bünyamin Odabaşı'nın Haberi;

Bingöl'de kurumlar nezdinde tam anlamıyla aşılamayan engelli sorunları, duyarsız vatandaşların kaldırım işgalleri ve yanlış park uygulamalarıyla iki katlanıyor. Var olan tabloyu, ‘yıllardır sorunlarımıza yönelik açıklamalar yapıyor ancak çözüm üretilmiyor' sözleriyle özetleyen Korkutata, kongrelersen sorunun aşılmasına gerektiğine dikkat çekti.

Bingöl Altı Nokta Görme Engelliler Dernek Başkanı Mucahid Korkutata, Bingöl Belediyesi tarafından ‘Engelsiz Şehir' sloganıyla yürütülen çalışmaları olumlu karşılarken, mevcut sorunlar aşılamamasından dem vurdu.

SORUNLARI SIRALADI

Engellilerin şehir içi yaşamla ilgili sıkıntıları dillendiren Korkutata, sorunları şöyle özetledi; “Hissedile bilir engelli sarı bandının olmaması, Kaldırımların engellilerin engel durumuna göre yapılmaması, Kaldırımlarda uygunsuz panolar, trafolar ve direklerin bulunması, trafik ışıklarının sesli olmaması, kaldırım üstüne ve önlerine uygunsuz araç parkları, özel binalarda ve kamu alanlarında engelli rampasının bulunmaması, seyyar satıcıların uygunsuz olarak kaldırım işgalleri, iş yerleri önünde lüzumsuz bulunan her türlü engel teşkil eden işgaliyelerin bulunması, engellilere yönelik şehir içi taşımacılığının yapılmaması, engellilerin durumuna yönelik beyaz masa temsilciliklerinin kurulmaması, engelli iletişim hattının bulunmaması, şehir içi araçlarda sesli okuyucuların sessiz hale getirilmesi, sesli ve görüntülü durak uygulamasının olmaması, belediyelerdeki engelli temsilcilerinin ve rehabilitasyon merkezinin olmaması, engellilere yönelik numara alanlarının ve oturma alanlarının bulunmaması, engelli araç park alanlarının bulunmaması, engellilere yönelik spor ve etkin tesislerin bulunmaması, engelli yeşil alanlarının olmaması, belediyenin işçi alımlarında engellilere yönelik kontenjan bulundurulmaması, engellilere yönelik sosyal etkinliklerin, üst geçitlerde bulunan asansörlerin faaliyete geçirilmesi.”

SAĞLIK ALANINDA YAŞANAN SIKINTILAR

Sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çeken Korkutata, Türkiye'nin birçok ilinde engelli vatandaşlara sunulan olanakları sıraladı; “Hastanelerde engelli ve yaşlı karşılama alanları, Engelli ve yaşlılar için ayrılan numara alma noktaları, Engelli ve yaşlı poliklinik öncelik hakları (var ama uygulanmıyordu konuda eğitim verilmesi, Engelli kabartma hastane planlaması, Engellilere yönelik kabartma sarı bant uygulaması (engellilerin yürümesi için), Engellilere yönelik araç park alanları (alan var uygulama yok maalesef), Engelli ve yaşlı oturma alanları ve bekleme salonları, Engellilere tahlil, röntgen, emar, tomografi vs. tahlil gün ve sonuçlarında öncelik tanınması, Hasta haklan biriminde engelli ve yaşlıların yaptığı şikayetlerin maalesef bildirilmemesi, Kurumlarda engellilere yönelik hasta odaları ve özel oda önceliğinin sağlanması, Hastanelerde numaratörlerin dizaynının engellilerin görebileceği hale getirilmesi.”

Korkutata, Bingöl Belediyesi'ne sunulan projelerin Başkan Yücel Barakazi tarafından muhatap alındığını kaydederek, “projelerimiz gerçekleştirilmeye başlandı. Engelsiz parklarda bunun en büyük örneğidir. Bu anlamda Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'ye teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl`de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın