KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2024 Salı
8 °C Bulutlu

'Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir'

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata: 'Bingöl'de engelli tuvaletinin olmayışı bizim değil yerel yönetimlerin eksikliğidir.'

`Engelli Tuvaletinin Olmayışı Yerel Yönetimlerin Eksikliğidir`
15 EKİM 2021 CUMA 17:05
10
1367
6
AA aa

Bingöl'de engelli vatandaşlar, kentte engelli tuvaletinin olmamasından dolayı şikâyetlerini dile getirdiler. Birçok kentte bulunan ancak Bingöl'de bulunmayan engelli tuvaletinin yapılmasını isteyen engelli vatandaşlar, günlük yaşamlarındaki önemli sorunun giderilmesi konusunda çağrıda bulunuyor.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, geçmiş dönem belediye yönetimi ve mevcut yönetimle bu konuda yaptıkları görüşmelerde bir netice alamadıklarını belirterek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “5 yıl boyunca eski başkan ve yeni başkan olmak üzere yapılan görüşmeler neticesinde bir türlü sonuç elde edemediğimiz insani ve temel ihtiyacımız olan engelli lavabosunun olmayışı, bizim değil yerel yönetimlerin eksiğidir. Konu hakkında tüm yöneticileri göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Engelli tuvaletleri, Belediyelerin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü birimleri tarafından yaptırılıyor. Bingöl Belediyesi'ne böyle bir birimin olmadığı öğrenilirken, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarında şu ifadeler yer alıyor:

“Engelli ve yaşlıların sosyal yaşam alanlarına ve hizmet binalarına erişimleri ile bu alanlarda özgürce hareket edebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla; ulaşım, yaya yürüyüş yolları ve benzeri alanlarda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurum, kuruluş, özel müteşebbisler ve sivil şahıslar ile irtibat kurarak gerekli tedbirlerin alınmasını teşvik etmek ve teklifte bulunmak, bedensel engellilerin sosyal alanlarda daha özgür bir şekilde var olmalarını sağlamak amacıyla; gerekli görülen yerlere engelli tuvaleti, akülü sandalye şarj istasyonlarını kurmak.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86216)
18 Ekim 2021 Pazartesi 15:05
Kent parkın yanında belediye tarafından yapılan engelsiz yaşam alanı bitmesine rağmen faaliyete geçmedi dernek kurup engellilerin hakkını böyle mi savunuyorsunuz önce biten yerlerin belediye tarafından açılmasını bi sağlayında gerisi gelir...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86206)
17 Ekim 2021 Pazar 18:11
Doğru söylüyor yerel yöneticilerin çok büyük eksikliği.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86173)
15 Ekim 2021 Cuma 22:41
Bu sese bi kulak verin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86171)
15 Ekim 2021 Cuma 22:29
Sen de kendini bir şey sanıyorsun önce bir görevine git engellilerin sırtından geçinmeyi istismarı bırak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86217)
18 Ekim 2021 Pazartesi 15:12
@Misafir Kullanıcı bütün dernek yöneticileri işe gitmiyor ama sorsan memleketin en dürüst insanları onlar her şeyi eleştirip kendini görmeme (bu bi hastalık olsa gerek)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86198)
17 Ekim 2021 Pazar 00:30
@Misafir Kullanıcı Bu arkadaş bu dernek vasıtası ile işine gitmeden maaş mı alıyor acaba?
Üstteki yorum doğruysa yazıklar olsun..
19.03.2024
01:18
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.
19.03.2024
01:17
'Şehit aileleri başımızın tacı, gazilerimiz onurumuzdur'
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuşan Genç Kaymakamı Güzel; 'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir. Her zaman yanınızda olacağız' dedi.
19.03.2024
01:15
Bingöl`de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
19.03.2024
01:15
'Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
Kebude; '1915 Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür ve Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
19.03.2024
01:13
AFDK Yozgat Bozokspor`a ceza yağdırdı!
AFDK Yozgat Bozokspor'a ceza yağdırdı!
Bingöl'de oynanan ve bir dizi gerilimlere sahne olan Yeni Genç Muratspor - Yozgat Bozokspor maçında sportmenliğe aykırı hareket eden 3 Bozoksporlu futbolcu ve kulüp antrenörüne ceza verildi. Kulübe de ayrıca para cezası kararı çıktı!
19.03.2024
01:12
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
Bir dönemin güldüren ve düşündüren adamı Yusuf Buyankara, 12 yıl aradan sonra sahneye döndü ve gösterisinde izleyenleri kahkahalara boğdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın