KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Engelliler için empati yaptılar

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 28 Ağustos İlkokulu öğretmenleri, engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek, onlarla empati yapmak için Empati Parkuru kurarak ile örnek bir çalışmaya imza attı.

Engelliler için empati yaptılar
17 ARALIK 2017 PAZAR 18:11
0
4200
0
AA aa

Solhan İlçesi 28 Ağustos İlkokulunda görev yapan öğretmenler "Ön Yargı En Büyük Engeldir. Engelleri Hep Birlikte Aşalım" sloganıyla gerçekleştirdikleri “Empati Parkuru” etkinliğinde engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çektiler.

Yapılan çalışma ile ilgi açıklamalarda bulunan öğretmenler, okulda hazırlanan bu parkur ile öğrenciler, engelli bireylerin yaşamış oldukları zorlukları empati kurarak anlamaya çalışıyorlar. İlk olarak okul rehber öğretmeni ve özel eğitim öğretmeni tarafından öğrencilere “Aslında Hepimiz Birer Engelli Adayıyız” konulu eğitim semineri verildi. Bu eğitimde engellilik nedir, engelliğe neden olan etmenler nelerdir ve engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Konu ile ilgili kısa videolar izlettirdi. Daha sonra öğrenciler, okulun beden eğitimi öğretmeni ile birlikte “Empati Parkurunu” denemeye başladı. Engellilerin yaşadığı zorluklara yer verilen bu parkurda, ilk olarak tekerlekli sandalye ile öğrenciler hazırlanan parkuru geçmeye çalışıldı. İlk parkuru tamamlayanlardan daha sonra gözleri bağlı bir şekilde ikinci parkuru geçmesi beklendi ve parkurun sonunda öğrencilerden duygu ve düşüncelerini ifade etmesi istendi. Öğrenciler bu güzel etkinlik ile empati kurarak engellileri anlama fırsatı buldu” ifadelerini kullandılar.

Engelliler Günü ile ilgili okulda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Nazım Genç ise, okul öğrencilerinden olumlu tepkiler aldıklarını, öğrenciler açısından son derece faydalı bir çalışma olduğunu ifade etti. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın