İstatistiklere göre ülkemizde en az 8.5 milyon engelli yaşıyor. Kendi engellerinin dışında asıl önlerine konan engellerle mücadele etmek zorunda bırakılan bu insanların en önemli sorunları ise eğitim.
Tempo Dergisi ve Element Eğitim Teknolojileri'nin engelliler için eğitim konusundaki engelleri azaltmaya yönelik başlattıkları ve internet üzerinden mesleki eğitim vermeyi amaçlayan “Engelsiz Meslek Eğitimi” projesinin ilk dönemi, 14 Mayıs 2007 tarihinde başladı.
Kurs içerikleri Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi tarafından hazırlanan, derslerin ise yine aynı üniversitelerin öğretim görevlileri tarafından verileceği “Engelsiz Meslek Eğitimi” projesi, “Ofis Yönetimi ve İnternet Programcılığı Eğitimi” ve “Temel Muhasebe ve İşletme Eğitimi” konularını içeriyor. İlk etapta bilgisayar kullanabilen ve internete girebilen 40 engellinin mesleki yeterlilik kazanacağı projede, dersler internet üzerinden verilecek. Tempo Dergisi ve tüm teknolojik altyapıyı üstlenen Element Eğitim Teknolojileri'nin ana sponsorluğunda yürütülen “Engelsiz Meslek Eğitimi” projesi 3'er aylık eğitim dönemini kapsayacak. Eğitimler sonunda engelli kursiyerler, ücret ödemeksizin Marmara Üniversitesi'nin vereceği “Temel Muhasebe ve İşletme Eğitimi” ve Galatasaray Üniversitesi'nin vereceği “Ofis Yönetimi ve İnternet Programcılığı Eğitimi” sertifikasına sahip olabilecekler.
Ücretsiz olarak alınabilecek sertifika programlarının ilki olan “Ofis Yönetimi ve İnternet Programcılığı Eğitimi” 14 Mayıs - 15 Ağustos 2007 tarihleri arasında 12 hafta süre ile Galatasaray Üniversitesi tarafından verilecek. İlk aşamada 20 engellinin yararlanacağı ve yine aynı üniversitenin eğitmenleri tarafından internet üzerinden verilecek olan eğitim programının ders içerikleri ise 6 haftalık Ofis Yönetimi ve 6 haftalık İnternet Programcılığı'ndan oluşuyor.
Proje kapsamındaki ikinci program ise, “Temel Muhasebe ve İşletme Eğitimi” olarak Marmara Üniversitesi tarafından 15 Eylül - 15 Aralık 2007 tarihleri arasında 12 haftalık süre ile verilecek. Marmara Üniversitesi eğitmenleri tarafından verilecek program sonunda ilk etapta 20 engelli ücretsiz meslek sertifikası sahibi olabilecek.
Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen “Engelsiz Meslek Eğitimi” projesi ile engelli vatandaşlarımız, çağın ve teknolojinin en modern eğitim araçlarından faydalanarak mesleki beceriler kazanacaklar. İnternet üzerinden eğitim teknolojisinin sağladığı olanaklarla engelli vatandaşlarımız, ‘fiziki sınırlamaların' etkisini en aza indirerek hem sosyal hem de iş hayatının içinde aktif olarak yer almanın mutluluğunu yaşayabilecekler.
haber7