KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Engellilere ücretsiz ulaşım olanağı

Bingöl Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı yönetmeliği gereği 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. Bu kapsama girenlerden ücret talep edilmesi halinde cezai işlem uygulanacak.

Engellilere ücretsiz ulaşım olanağı
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:16
0
2356
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren ücretsiz taşıma koşullarını taşıyan 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağı belirtilerek: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımında 04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı yönetmeliği gereğince ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı tanınmıştır. Şehir içi taşımacılık hakkında çıkarılan yönetmelik Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatifi ile yapmış olduğu 22.08.2005 tarihli idari hükümlerde belirtilen 24 maddeden oluşan ücretsiz taşıma hakkına sahip olanlar, ücretsiz ve engelli kimlik kartlarını gösterdiklerinde kooperatif araçlarına ücretsiz binilebileceği belirtilmiştir” denildi.

ÜCRET İSTENİRSE, CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Bingöl Belediyesi Meclisi tarafından 02.10.2012 tarih ve 91 sayılı şehir içi halk otobüsleri çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliğin 22. maddesinde belirtildiği üzere yüzde 40 üzeri raporu olan engelli, yaşlı, dershane öğrencileri, gazi, şehitlerin dul eşleri, sosyal güvenlik kuruluşlarında yetim aylığı dışında aylık gelirleri olmayan vatandaşların ücretsiz taşınma hakkı verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Konunun belediyemiz tarafından S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatif Başkanlığı'na tabliğ edilmesi üzerine kooperatif tarafından Elazığ 1. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştır. Elazığ 1. İdare Mahkemesi'nin 2014/3 sayılı verdiği kararda belirtildiği üzere; Anayasa'nın 10. maddesinin 3. Fıkrasında yer verilen yaşlılar, engelliler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağına ilişkin anayasa hükmü ile uyumlu olduğu, söz konusu düzenleme ile gaziler, şehitlerin dul eşleri, yetimleri, yaşlılar ile engellilerin korunmasının ve hayatlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı, ayrıca söz konusu düzenlemelerin Belediye Kanunu'nun 15/p maddesi ile belediyelere tanınan toplu taşıma ücret tarifelerini belirleme yetkisi kapsamında olduğu ifade edilmiştir. Bu kapsama giren vatandaşlarımızın S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatifi'ne başvurmaları halinde kartlarını alabileceklerdir. Belirtilen hususların S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatifi tarafından yerine getirilmemesi halinde belediyemiz tarafından gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın